back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βουλή: Αντιπαράθεση Τσίπρα – Χατζηδάκη για την αναμόρφωση του ΕΦΚΑ

Διαβάστε επίσης

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι επιμένει σε μια νεοφιλελεύθερη πολιτική που θέλει το κράτος να αρμέγεται από τα funds και τα golden boys, άσκησε απο το βήμα της Βουλής,ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τη συζήτηση για τη αναμόρφωση του ΕΦΚΑ.

«Αυτό το νομοσχέδιο είναι το διαβατήριο για το μεγάλο φαγοπότι του γαλάζιου κομματικού στρατού και κερκόπορτα για την επέλαση του γαλάζιου κομματικού κράτους σε όλο το δημόσιο »,τόνισε ο κ.Τσίπρας και δεσμεύτηκε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην κυβέρνηση θα το καταργήσει.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε ότι την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ξεθεώνει τα νοικοκυριά με τους λογαριασμούς του ρεύματος,ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ καθαρίζει 360.000 ετησίως με τα μπόνους, λαμβάνοντας τέσσερις φορές περισσότερα χρήματα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. « Οι βουλευτές της ΝΔ είστε κορόιδα. Δεν πήγατε να κάνετε τα γαλάζια golden boys και ήρθατε να κάνετε τους βουλευτές», είπε χαρακτηριστικά.

«Είστε επιστήμονες στο ψέμα»

« Είστε επιστήμονες στο ψέμα», απάντησε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία και φαρισαϊσμό,επικαλέστηκε τέσσερις περιπτώσεις που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε δώσει περισσότερα χρήματα από αυτά που λαμβάνει σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ.
Αναφερόμενος στον ΕΦΚΑ, τον παρομοίασε με πολυτραυματία που θέλει ολιστική παρέμβαση. « Δεν μπορώ να προσχωρήσω στο δόγμα του…Αγίου Δημοσίου, ούτε να δεχτώ το άβατο…Εγώ είμαι εδώ για να υπερασπιστώ αυτούς που βασανίζονται από τη γραφειοκρατία,τους πολλούς που είναι ανυπεράσπιστοι»,είπε χαρακτηριστικά ο κ.Χατζηδάκης, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι χαϊδεύει τις μειοψηφίες του ΕΦΚΑ.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα