back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κρεμλίνο: Απάντηση σε πρόκληση η απέλαση του αναπληρωτή πρέσβη των ΗΠΑ

Διαβάστε επίσης

Η απέλαση από την Ρωσία του Αμερικανού αναπληρωτή πρεσβευτή στην Μόσχα Μπαρτ Γκόρμαν είναι απάντηση σε πρόκληση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Σε ό,τι αφορά στην απέλαση του Αμερικανού διπλωμάτη, είναι ένα απαντητικό μέτρο, και δεν μπορεί να είναι ένα μέτρο ως πράξη που προκαλεί κάτι. Είναι μια απάντηση σε πρόκληση», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε χθες ότι η απέλαση του Γκόρμαν από την Ρωσία ήταν η απάντηση στην αδικαιολόγητη απέλαση συμβούλου-απεσταλμένου της πρεσβείας της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον. Η ίδια προσέθεσε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αγνόησε επιδεικτικά την παράκληση της Μόσχας να παρατείνει την διαμονή του διπλωμάτη έως ότου φθάσει ο αντικαταστάτης του.

Το αποτέλεσμα ήταν, είπε η Ζαχάροβα, να αναγκασθεί να φύγει χωρίς να έρθει ο αντικαταστάτης του, γεγονός «που επιδείνωσε το ούτως ή άλλως κρίσιμο έλλειμμα σε στελεχικό προσωπικό στην ρωσική διπλωματική αντιπροσωπεία, που δημιουργήθηκε εξαιτίας του «πολέμου της βίζας» που έχουν ξεκινήσει οι Αμερικανοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα