back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πογέτ: «Ανοικτή η πόρτα για όποιον έχει πάθος για την Εθνική»

Διαβάστε επίσης

Ανοικτό το ενδεχόμενο για επιστροφές παικτών στην Εθνική ομάδα άφησε ο Γκουστάβο Πογέτ στην σημερινή του παρουσίαση στους δημοσιογράφους που ασχολούνται με το ρεπορτάζ της.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός ανέφερε πως η πόρτα είναι ανοιχτή για όλους, έστειλε μήνυμα ενώτητας, ανέφερε πως όλα θα ξεκινήσουν από το… μηδέν, ενώ πρόσθεσε πως ήρθε για να κερδίζει.

«Πρώτα, ξέρω την κατάσταση. Φυσικά, δεν μίλησα με τους παίκτες ακόμη. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Είναι νέο ξεκίνημα», ανέφερε -αρχικά- ο Πογιέτ στην απάντησή του σε ερώτηση που δέχθηκε για το ενδεχόμενο επιστροφών των Μανωλά, Παπασταθόπουλου και Σιόβα και συνέχισε:

«Δεν αφορά τις ομάδες, κανέναν εκτός από τη χώρα. Οι πόρτες είναι ανοιχτές για όλους τους παίκτες που μπορούν να μας βελτιώσουν. Δεν υπάρχει τιμωρία, ενημερώθηκα από την ΕΠΟ για τον Μανωλά και τον Παπασταθόπουλο. Λίγο διαφορετική η κατάσταση με τον Σιόβα. Ξεκινάμε από το μηδέν. Θα επιλέξω τους παίκτες και εξαρτάται και από αυτούς», τόνισε και πρόσθεσε:

«Ξέρω τον Σιόβα προσωπικά. Θα είναι εύκολο τηλεφώνημα. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Η πόρτα είναι ανοιχτή για όποιον έχει πάθος και την ποιότητα».
Στη συνέχεια ο Πογέτ ανέφερε πως θα έχει επικοινωνία με τους Μανωλά και Παπασταθόπουλο , όπως και με όλους τους παίκτες της λίστας του…

«Θα μιλήσω με όλους τους παίκτες της λίστας μου. Αν θεωρήσω ότι χρειάζονται για τα δύο φιλικά θα τους καλέσω. Κριτήριο η ποιότητα των ποδοσφαιριστών. Η Εθνική είναι ομάδα, η πιο σημαντική στην Ελλάδα», ανέφερε. Γενικότερα για το θέμα της επιλογής των παικτών ο Πογέτ είπε ότι -πρώτα- θα υπάρξει μια επικοινωνία με τον Κωνσταντινίδη:

«Υπάρχουν διαφορετικές καταστάσεις. Πρώτα θα κάτσουμε, θα μιλήσουμε με τον κ.Κωνσταντινίδη, το προσωπικό ενόψει των δύο φιλικών για ένα έχουμε ένα βασικό γκρουπ. Μετά τα φιλικά θα υπάρχει καλύτερη εικόνα, να έχουμε ένα βασικό γκρουπ για το Nations League. Μετά όλα είναι ανοιχτά, ζούμε στην πανδημία, με τραυματισμούς, πρέπει να είμαστε για να φέρουμε όποιον μπορεί να μας βοηθήσει. Θέλω να υπάρχει ένας βασικός κορμός, αλλά πάντα χρειάζονται αλλαγές. Θα προσπαθήσω να τον σχηματίσω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», είπε.

Ο Πογέτ κατέθεσε τις πρώτες του σκέψεις για την ομάδα και τους στόχους του στον πάγκο…
«Πιστεύω στην ποιότητα των Ελλήνων παικτών. Η επιτυχία κρίνεται από το τελικό αποτέλεσμα. Στόχος να έχουμε επιτυχία, να είμαστε πρώτοι στο Nations League, να πάμε στη συνέχεια στα προκριματικά του Euro και να επανέλθουμε στις μεγάλες διοργανώσεις», ανέφερε για τον κύριο λόγο που είπε το «ναι» στην Εθνική και πέρασε σε λεπτομέρειες για το στιλ ποδοσφαίρου που θα παίζει η ομάδα.

«Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι. Μπορεί να παίζουμε το πιο όμορφο ποδόσφαιρο, αλλά να μην προκρινόμαστε. Μπορούμε να είμαστε πρακτικοί, έξυπνοι, θέλουμε να κερδίζουμε. Θα χρησιμοποιήσουμε το πάθος των παικτών. Είμαι εδώ για να φέρνω νίκες. Σιγά σιγά φτιάχνοντας ένα πλάνο και ταυτότητα με τα χαρακτηριστικά της χώρας μας, να το συνδυάσουμε με πρόκριση», ανέφερε και συνέχισε μιλώντας για την ταυτότητα…

«Για να έχουμε ταυτότητα, υπάρχουν ξεκάθαρα σημεία. Πειθαρχία, ειλικρίνεια, θέλω να υπάρχει σκληρή δουλειά, να δίνουν το 100%. Να εκπροσωπεί η ομάδα τη χώρα επάξια, να έχουμε το πάθος. Δεν ήρθαμε να αναλύσουμε συστήματα, να φτάνουμε σε επιτυχίες», υποστήριξε.

Για το πρόβλημα στο σκοράρισμα το οποίο έχει φανεί ξεκάθαρα στα παιχνίδια της:
«Δεν έχω αναλάβει Εθνική ομάδα, πρέπει να ξεκινήσω από κάπου. Υπάρχουν πολλά θετικά που έκανε η Εθνική, πρέπει να βάλουμε τη φιλοσοφία μας. Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να μιλήσουμε για την Εθνική, αλλά είναι νωρίς. Είδα όλα τα παιχνίδια στα προκριματικά του Παγκοσμίου. Θέλουμε να υπάρχει ισορροπία. Συμφωνώ με την καλή αμυντική λειτουργία. Έχουμε ένα ρητό στην Ισπανία, όταν σκεπάζεις το κεφάλι, μένουν τα πόδια απ’ έξω και όταν σκεπάζεις τα πόδια μένει το κεφάλι. Να συνεχίσουμε την καλή αμυντική λειτουργία και να βελτιωθούμε επιθετικά. Να φέρουμε ισορροπία».

Τέλος για το θέμα του γηπέδου, της έδρας της Εθνικής ομάδας…
«Είναι κομμάτι που δουλεύουμε, οι Έλληνες είναι παθιασμένοι για τον αθλητισμό και το μπάσκετ. Θα ήταν καλό να αποδείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε εντός έδρας. Είναι κάτι που το συζητάμε, θέλω να έχουμε έξτρα ώθηση, δεδομένου ότι δεν παίζουμε σε γεμάτο γήπεδο», κατέληξε.

Στο ζήτημα του γηπέδου τοποθετήκε και ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ:
‘Όταν έχεις καλή ομάδα, οποιαδήποτε γήπεδο κερδίζεις. Τα γήπεδα που διαθετει η ομάδα, θα έδινα προτίμηση στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, μετά το Καραϊσκάκης και στη συνέχεια της ΑΕΚ. Πιστεύω ότι με καλή ομάδα δεν επηρεάζει το γήπεδο”.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα