back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Ολονύκτιες οι προσπάθειες πλωτών μέσων για να σβήσουν την πυρκαγιά στο πλοίο Euro ferry Olympia, το οποίο παραμένει φλεγόμενο ανοικτά της Κέρκυρας. Με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να επαναληφθούν από άνδρες της ΕΜΑΚ, οι έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 ανθρώπων που εξακολουθούν να αγνοούνται, θα ενισχυθούν και από εναέρια μέσα.

Πεπεισμένος πως ο Ρώσος Πρόεδρος έχει πάρει την απόφασή του να εισβάλλει στην Ουκρανία εντός της εβδομάδας, δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σε νέο διάγγελμά του προς τον Αμερικανικό λαό. “Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι μεταξύ των στόχων θα είναι και το Κίεβο” δήλωσε. “Αν η Ρωσία εισβάλλει πριν την 24η Φεβρουαρίου -ημερομηνία συνάντησης του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ- θα σημαίνει ότι έχει κλείσει την πόρτα της διπλωματίας και ότι έχει επιλέξει τον πόλεμο” συμπλήρωσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Σύμφωνα πάντως με τον Μπάιντεν, ο Πούτιν ούτε κατά διάνοια σκέφτεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα. Για τις στρατιωτικές ασκήσεις που θα παρακολουθήσει το Σαββατοκύριακο ο Ρώσος πρόεδρος, ο Αμερικανός ομόλογός του είπε ότι μέσω αυτών προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι μπορεί να αλλάξει τη «δυναμική» στην Ευρώπη.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου δήλωσε ότι πάνω από το 40% των ρωσικών δυνάμεων που έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα της Ουκρανίας έχει πλέον λάβει θέση επίθεσης, συμπληρώνοντας ότι η φάση της αποσταθεροποίησης της χώρας από τη Ρωσία έχει αρχίσει. Οι ΗΠΑ υπολογίζουν πως οι ρώσοι στρατιώτες ανεπτυγμένοι βόρεια, νότια και ανατολικά της Ουκρανίας είναι πάνω από 150.000.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε το Ελιζέ, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν θα έχει σήμερα νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και αύριο με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

“Μια σύγκρουση στην Ουκρανία δεν θα έχει κανέναν νικητή” τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, μετά τη συνάντησή τους, στο Κρεμλίνο. Αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα, ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι “Η Ρωσία είναι υπέρ της διευθέτησης οποιασδήποτε διαφοράς Ελλάδας – Τουρκίας με βάση το Διεθνές δίκαιο και υπέρ της επίλυσης του Κυπριακού με βάση τα Ψηφίσματα του ΟΗΕ”.

Σε ισχύ από σήμερα η επιπλέον χαλάρωση μέτρων κατά του κορονοιού. Περιλαμβάνουν άρση της απαγόρευσης όρθιων στην διασκέδαση, επαναφορά των σχολικών εκδρομών, αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%. Το τελευταίο 24ωρο άλλοι 80 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 470, ενώ καταγράφηκαν 18.605 νέα κρούσματα.

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα τα 12 μέλη του Ρουβίκωνα τα οποία εισέβαλαν χθες στο υπουργείο Εργασίας και πέταξαν φυλλάδια. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και σε 11 εξ αυτών για άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση.

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε Βρετανία, Βέλγιο και Ολλανδία, λόγω της καταιγίδας Γιούνις που πλήττει τις περιοχές με σφοδρές ριπές ανέμων που φτάνουν και τα 196 χιλιόμετρα την ώρα. Στη Γερμανία, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ήδη μέσα στις πρώτες ώρες της κακοκαιρίας «Ζεϋνέπ», η οποία πλήττει από αργά χθες το απόγευμα τα δυτικά και βόρεια της χώρας.

Στην αθλητική επικαιρότητα…

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός είναι το ζευγάρι του τελικού που θα διεκδικήσει αύριο το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός επικράτησε 76-70 της ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός 85-68 του Προμηθέα Πατρών στους ημιτελικούς του Final Four.

Και ο καιρός….

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα