back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Εντείνεται η διεθνής ανησυχία για την κατάσταση στην Ουκρανία. Οβίδες πυροβολικού φέρονται να πλήττουν κεντρικούς τομείς του Ντανιέτσκ, της μεγαλύτερης πόλης της ομώνυμης αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας, σύμφωνα με όσα διαπιστώνει ανταποκριτής του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS. Σύμφωνα με το πρακτορείο, η επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη. Νωρίτερα, οι αρχές των φιλορώσων αυτονομιστών έκαναν λόγο για πυρά ολμοβόλων του ουκρανικού στρατού εναντίον αρκετών άλλων κοινοτήτων. Οι αρχές στις αυτοανακηρυγμένες λαϊκές δημοκρατίες του Ντανιέτσκ και του Λουγκάνσκ έκαναν λόγο για τους πιο σφοδρούς βομβαρδισμούς του ουκρανικού πυροβολικού εδώ και μήνες και για μεγάλες ζημιές σε υποδομές.

|Η ΕΕ καταδικάζει τη χρήση βαρέος οπλισμού και τον βομβαρδισμό αδιακρίτως περιοχών όπου ζουν άμαχοι στην ανατολική Ουκρανία, κάτι που αποτελεί σαφή παραβίαση των συμφωνιών του Μινσκ και καλεί τη Ρωσία να αποκλιμακώσει την ένταση” τονίζει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Την επιδείνωση της κατάστασης και πιθανούς τρόπους για αποκλιμάκωση, συζήτησαν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν. Σήμερα ο Πρόεδρος της Γαλλίας θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

“Η Ρωσία μπορεί να εξαπολύσει επίθεση εναντίον της Ουκρανίας ανά πάσα στιγμή” εκτιμά σε νέα ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος. Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα συγκαλέσει σήμερα έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις.

Το άριστο επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων επαναβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια, στο Μόναχο, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκτός από την ουκρανική κρίση, συζητήθηκαν επιμέρους θέματα της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ, αλλά κατά πληροφορίες και ο κίνδυνος αποσταθεροποίησης στην Ανατολική Μεσόγειο, εξαιτίας της τουρκικής προκλητικότητας

15.305 νέα κρούσματα κορωνοϊου ανακοίνωσε για το τελευταίο 24ωρο ο ΕΟΔΥ. Άλλοι 77 ασθενείς υπέκυψαν σε επιπλοκές του ιού, ενώ 463 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Από χθες το βράδυ έχουν επιστρέψει οι όρθιοι στους χώρους διασκέδασης, ενώ έχει ανάψει και το πράσινο φως για τις σχολικές εκδρομές. Στο 50% αυξήθηκε η πληρότητα στα γήπεδα. Στο 20% μειώθηκε η τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Σε τρεις δήμους της Αττικής σήμερα τα δωρεάν rapid test από τις Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ. Στο Δημαρχείο Ηλιούπολης και Γαλατσίου και στο Γέρακα, στο κτίριο του ΚΑΠΗ.

Σε ασφαλές αγκυροβόλιο, στα βόρεια της Κέρκυρας βορειοανατολικά του όρμου Κασσιόπης, ρυμουλκείται το πλοίο “Euroferry Olympia” καθώς στην περιοχή αναμένονται σήμερα ισχυροί άνεμοι. Μικρές εστίες φωτιάς εξακολουθούν να υπάρχουν στο εσωτερικό του πλοίου, με αποτέλεσμα το υψηλό θερμικό φορτίο να εμποδίζει τις έρευνες στο εσωτερικό για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων μεταξύ των οποίων και τριών Ελλήνων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα στην Λεωφόρο Κηφισού λόγω εκτέλεσης έργων. Έως τις τρεις μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιείται τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην αριστερή λωρίδα, στο τμήμα από Δυρραχίου έως Αναγεννήσεως, εναλλάξ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Η τροχαία συνιστά την προσοχή των οδηγών.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκ..

στις 3: Λαμία – Απόλλων Σμύρνης. Πέντε και τέταρτο: Βόλος – Ολυμπιακός Επτά και μισή: ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα και Άρης – ΠΑΟΚ. Χθες: Ιωνικός – ΟΦΗ 0-0. Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης 2-0 και Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός:1-0

Και ο καιρός….

Αραιές νεφώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα