back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Ώρα τελικού στο Ηράκλειο

Διαβάστε επίσης

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα ξίφη τους (17:00) στον 47ο τελικό του Κυπέλλου με φόντο τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κοντράρονται απόψε (17:00) στα «Δύο Αοράκια» στον Τελικό του Κυπέλλου με στόχο τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Οι πράσινοι ψάχνουν το 21ο τρόπαιο της ιστορίας τους ενώ οι ερυθρόλευκοι το 10ο. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν τελευταία φορά στον τελικό της διοργάνωσης το 2013 με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί με 81-78 στο κλειστό του Ελληνικού.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη θέλει να αποδείξει πως ακόμη και σε μια προβληματική χρονιά έχει την δύναμη να κατακτά τρόπαια ακόμη και απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο. Οι πράσινοι επικράτησαν με άνεση στον ημιτελικό 85-68 του Προμηθέα και είναι αήττητοι από τις 3 Φεβρουαρίου και το εκτός έδρας ματς με την Μπαρτσελόνα. Οδηγό για το σημερινό παιγνίδι αποτελεί η νίκη του Παναθηναϊκού επί της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα με 81-76 στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα. Ο Δημήτρης Πρίφτης δήλωσε ενόψει της αναμέτρησης:

«Αυτά τα ματς είναι μοναδικά, είναι ένα ματς. Δεν είναι μια σειρά παιχνιδιών. Οι δυνατότητες να κερδίσεις αυτό το ένα ματς είναι διαφορετικές σε σύγκριση με μια σειρά. Εμείς έχουμε παιδιά με πείρα. Όμως, ως σύνολο δεν είμαστε μια έμπειρη ομάδα. Έχουμε νέα παιδιά στο επίπεδο της Ευρωλίγκας, είμαστε μια καινούργια ομάδα. Έχουμε άλλα σημεία αναφοράς σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Ας μη γελιόμαστε, αυτό φαίνεται και στην κατάταξη στην Ευρωλίγκα και στο μπάσκετ που παίζουν οι δύο ομάδες. Το σημαντικό είναι να γίνουν περισσότερες οι καλές μας εμφανίσεις και να πιάσουμε τα στάνταρ των 5-10 καλών μας εμφανίσεων που είχαμε φέτος. Υπάρχει ένας δείκτης πείρας. Σίγουρα, όμως, δεν έχουμε μια τόση έμπειρη ομάδα σε σχέση με τους παίκτες του Ολυμπιακού και ειδικά κάποιους Έλληνες».

Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός απέκλεισε την ΑΕΚ (76-70) και μετρά πέντε συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν επίδειξη δύναμης στην αναμέτρηση του «Νίκος Γκάλης» τον Δεκέμβριο για την EuroLeague κόντρα στους πράσινους (65-84) και φέρουν τον τίτλο του φαβορί κυρίως λόγω της ποιότητάς τους και του βάθους του ρόστερ τους. Οι Πειραιώτες είναι αποφασισμένοι να επιστρέψουν στους τίτλους και να στείλουν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Δεν υπάρχουν πολλά να πεις. Όλοι ξέρουν τη σημασία τέτοιων αγώνων. Δεν έχει να κάνει με το ταλέντο αλλά με τη μέρα, την προσέγγιση και τη φόρμα ορισμένων παικτών το συγκεκριμένο βράδυ. Προετοιμαστήκαμε καλά και αντιμετωπίζουμε το ματς με τη βαρύτητα που πρέπει. Πάνω κάτω όλες οι ομάδες έχουν αγωνιστική ταυτότητα και ξέρουμε τι να περιμένουμε. Έχει να κάνει με το πόσο σκληρά πας στην μπάλα. Πιστεύουμε στην ομάδα μας και θέλουμε να φέρουμε το Κύπελλο.Οι ομάδες εξελίσσονται μες στη χρονιά και γίνονται καλύτερες. Ο Παναθηναϊκός προσέθεσε τον Γιόβιτς και είναι έτοιμος παίκτης. Δεν είναι στη νορμάλ κατάστασή του και ελπίζουμε να μην έρθει αύριο στην κατάλληλη φόρμα. Η δική μας προσέγγιση έχει να κάνει με τη φιλοσοφία του κάθε αντιπάλου και το πώς επιτίθενται και αμύνονται. Θέλουμε οι παίκτες μας να ανταποκριθούν σε αυτό. Εμείς σεβόμαστε τον κάθε αντίπαλο, κάποιες φορές παίζουμε καλά, κάποιες όχι, αλλά επικεντρωνόμαστε στο μπάσκετ μας. Δεν θα ακουστεί ποτέ η ατάκα “Σκίστε τους”. Δεν μετράμε το ματς με βάση το παρελθόν. Και οι δύο ομάδες έχουν κάνει μεγάλη διαδρομή. Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για απειρία ή μη ετοιμότητα σε τελικούς. Η κρισιμότητα και η ένταση παίζουν ρόλο. Είναι ένα ματς μπάσκετ, δεδομένων και των συνθηκών στην κερκίδα. Οι δύο ομάδες έχουν αδυναμίες και δυνατότητες».

Ο Τελικός θα είναι αφιερωμένος στην μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα