back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αιμορραγεί η Πάτρα από τη ματαίωση του Καρναβαλιού

Διαβάστε επίσης

Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες στη Πάτρα μετά την ματαίωση για τρίτη χρονιά του Καρναβαλιού. Μέσα σε τρία χρόνια χάθηκαν 90 εκατομμύρια ευρώ.

«Τα άμεσα έσοδα που έχασε η πόλη μας εκτιμώνται κατ΄ελάχιστον σε 30.000.000 κάθε χρονιά χωρίς να υπολογίζουμε και τις απώλειες στην εφοδιαστική αλυσίδα», αναφέρει στον Αθήνα 9.84, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών Κώστας Ζαφειρόπουλος. «Οι επαγγελματίες που ασχολούνταν με τη δημιουργία και τη ραφή στολών, κατασκευή αξεσουάρ, κλπ, έχουν καταστραφεί. Πολλοί έχουν αλλάξει αντικείμενο, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Η εστίαση, τα ξενοδοχεία, έχουν πληγεί σημαντικά , σε μια πόλη που μαστίζεται από την ανεργία με 33.000 ανέργους».

«Επιπλέον χάνεται και το έθιμο, ο θεσμός του Καρναβαλιού για τους Πατρινούς είναι καταγεγραμμένος στο DNA τους και τώρα αρχίζουν να το ξεχνάνε. Θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες παράλληλες εκδηλώσεις, να παραμείνει ζωντανός ο θεσμός», επισημαίνει ο κ. Ζαφειρόπουλος. «Το Καρναβάλι της Πάτρας ήταν το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός στη Νοτιοδυτική Ελλάδα με συμμετοχή 30.000 ανθρώπων μόνο στη παρέλαση και 6.000 πιτσιρικάδων στη παρέλαση των μικρών μια Κυριακή νωρίτερα. Τα ξενοδοχεία και πέριξ της Πάτρας ήταν γεμάτα, ξεκινούσε ουσιαστικά η σεζόν για αυτά.

«Μας είχαν υποσχεθεί ότι θα γίνει μια καταμέτρηση των ζημιών για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν άμεσα από τη ματαίωση του Καρναβαλιού για να δοθεί μία ειδική οικονομική στήριξη σε αυτές τις επιχειρήσεις. Συλλέξαμε τα στοιχεία από το Επιμελητήριο και τα στείλαμε από την πρώτη χρονιά, ωστόσο ακόμα δεν έχουμε λάβει απάντηση».

«Προκαλεί πάντως εντύπωση ότι ενώ αίρονται κάποια μέτρα, δεν επιτρέπεται μια παρέλαση σε εξωτερικό χώρο. Τώρα θα γίνουν πολλά ιδιωτικά πάρτι επίσης με συνωστισμό και χωρίς κανέναν έλεγχο. Πιστεύω πως ο κόσμος θα βγει στους δρόμους να γιορτάσει θα πάρει την πρωτοβουλία και θα γίνουν διάφορες εκδηλώσεις», σημειώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα