back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Οι ΗΠΑ έχουν πληροφορίες ότι τα στρατεύματα της Ρωσίας έλαβαν τη διαταγή να προχωρήσουν σε εισβολή, μετέδωσαν αρκετά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες κατασκοπείας, που δεν κατονόμασαν.

«Δεν υπάρχει καμία εισβολή και δεν καταρτίζονται τέτοια σχέδια», απάντησε μιλώντας στο τηλεοπτικό  δίκτυο CBS ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ.

Για ανάπτυξη αρκετών μονάδων τεθωρακισμένων και πεζικού στη Ρωσία κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, εν μέσω ανησυχιών περί εισβολής, έκανε λόγο η αμερικανική εταιρεία Maxar, η οποία ειδικεύεται στη συγκέντρωση οπτικού υλικού από δορυφόρους.

Εν τω μεταξύ, Βλαντίμιρ Πούτιν και Τζο Μπάιντεν «αποδέχονται» την ιδέα να συναντηθούν πρόσωπο με πρόσωπο, όπως πρότεινε ο Γάλλος ομόλογός τους Εμανουέλ Μακρόν. Η σύνοδος αυτή «δεν θα μπορέσει να γίνει παρά μόνο αν η Ρωσία δεν εισβάλει στην Ουκρανία», ανακοίνωσε το Ελιζέ τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Νωρίτερα ο Μπάιντεν συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις «σχετικά με τη συσσώρευση ρωσικού στρατού στα σύνορα της Ουκρανίας».

Δύο άμαχοι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας πυρών του πυροβολικού του στρατού του Κιέβου στην αυτοανακηρυγμένη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, ανακοίνωσαν οι φιλορώσοι αυτονομιστές.

Την ίδια ώρα, ισχυρή έκρηξη ακούστηκε στο κέντρο της πόλης Ντανιέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, που ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, προσθέτοντας ότι δεν είναι σαφής η αιτία της.

 

Συνομιλίες με τον Ουκρανό ομόλογό τους θα έχουν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, στο πλαίσιο της συνόδου τους στις Βρυξέλλες.

 

Σταδιακή αποκλιμάκωση των δεικτών της πανδημίας δείχνουν τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ. Χθες ανακοινώθηκαν 9.596 νέα κρούσματα κορονοϊου. 77 ασθενείς κατέληξαν, 471 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

 

Άνιση μάχη με το χρόνο και τις αντίξοες συνθήκες δίνουν οι διασώστες προκειμένου να εντοπιστούν οι δέκα εγκλωβισμένοι, στο οχηματαγωγό Euroferry Olympia. Τραγικό τέλος είχε ο 58χρονος Έλληνας οδηγός Ευάγγελος Μαλεσιάδας, η σορός του οποίου εντοπίστηκε απανθρακωμένη στην καμπίνα του φορτηγού του, στο δεύτερο deck του πλοίου.                                                                                 Ο 21νος ετών Λευκορώσος που διασώθηκε το πρωί της Κυριακής παραμένει νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, με συμπτώματα ήπιας αφυδάτωσης.

 

Πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας ανακοινώνει η κυβέρνηση στις 11.30 το πρωί.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην τηλεόραση του skai προανήγγειλε ότι μεταξύ άλλων κλείνουν οι σύνδεσμοι χούλιγκαν, ενώ υπό νέο αυστηρότερο νομοθετικό καθεστώς θα λειτουργούν οι λέσχες φιλάθλων.

Παράλληλα θα προβλέπονται αυστηρές ποινές στέρησης της ελευθερίας, χωρίς δυνατότητα αναστολής. Ο κ Θεοδωρικάκος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής ποινών και στις ΠΑΕ, ωστόσο απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Παραμένουν στα μπλόκα οι Θεσσαλοί αγρότες. Ζητούν ευρεία διυπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, για την επίλυση των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα.

 

Στους 152 ανέρχονται οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στην Πετρόπολις της Βραζιλίας, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσαν οι αρχές.

 

Διαδηλώσεις ξέσπασαν σε αρκετές πόλεις του Μαρόκου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις των τιμών και την επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου, αλλά και για να τιμηθεί η ενδέκατη επέτειος των μαζικών κινητοποιήσεων στο βασίλειο με κεντρικό αίτημα την προώθηση μεταρρυθμίσεων.

 

Στην αθλητική επικαιρότητα,

O Ολυμπιακός επιβλήθηκε 81-73 του Παναθηναϊκού και κατέκτησε για 10η φορά στην ιστορία του το κύπελλο Ελλάδας στο μπάσκετ.

Στα σκορ της Κυριακής για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ: Λαμία – Απόλλων Σμύρνης: 1 – 2,  Βόλος – Ολυμπιακός: 0 – 1, ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα: 2 – 0 και Άρης – ΠΑΟΚ: 0 – 0.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 10 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα