back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δυσαρεστημένοι οι Ιάπωνες για τον αργό ρυθμό χορήγησης αναμνηστικών δόσεων

Διαβάστε επίσης

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ιαπώνων θεωρεί ότι η χορήγηση αναμνηστικών δόσεων των εμβολίων κατά της COVID-19 γίνεται με πολύ αργό ρυθμό και έχει επαμφοτερίζουσα άποψη για τον τρόπο που χειρίζεται την πανδημία του νέου κορονοϊού ο πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα, ειδικά για την απόφασή του να χαλαρώσει τους περιορισμούς στα σύνορα, υπέδειξε δημοσκόπηση.

Η οργή των πολιτών για τον τρόπο που αντιμετώπιζε την πανδημία συνέβαλε στη βύθιση της κυβέρνησης του προκατόχου του κ. Κισίντα, του Γιοσιχίντε Σούγκα. Ο νυν πρωθυπουργός έχει μπροστά του μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για την άνω Βουλή τον Ιούλιο.

Περί το 73% των ερωτηθέντων στο πλαίσιο δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo πιστεύει ότι οι αναμνηστικές δόσεις χορηγούνται υπερβολικά αργό ρυθμό. Ωστόσο, το 54,1% εγκρίνει το πώς αντιμετωπίζει την υγειονομική κρίση συνολικά.

Ως την Παρασκευή, μόλις το 12% του πληθυσμού είχε λάβει αναμνηστική δόση, παρά το γεγονός ότι σχεδόν το 30% των πολιτών της Ιαπωνίας έχει ηλικία μεγαλύτερη των 65 ετών και κατά συνέπεια διατρέχει υψηλότερο κίνδυνο να νοσήσει βαριά εάν δεν τη λάβει. Και αυτό παρότι ο πρωθυπουργός έχει υποσχεθεί επανειλημμένα να επιταχύνει το πρόγραμμα.

Ο κ. Κισίντα, 64 ετών, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την περασμένη εβδομάδα ότι ούτε ο ίδιος έχει λάβει αναμνηστική δόση, κάτι που αναμένει να γίνει τον Μάρτιο.

Σχεδόν οι μισοί ερωτηθέντες στη διήμερη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων είπαν πως ήταν «πολύ νωρίς» για τη χαλάρωση των συνοριακών ελέγχων, που ήταν ανάμεσα από τους αυστηρότερους στον κόσμο, αλλά θα αρχίσουν να χαλαρώνουν από την 1η Μαρτίου.

Περίπου το 45,7% εξέφρασε την άποψη αυτή, το 34,9% αντίθετα χαρακτήρισε «σωστή» την απόφαση και το 16,3% έκρινε απεναντίας πως ανακοινώθηκε καθυστερημένα.

Συνολικά η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Κισίντα αυξήθηκε ελαφρά, στο 56,6%, ωστόσο το ποσοστό όσων αποδοκιμάζουν την κυβέρνησή του επίσης αυξήθηκε, κατά 2,2 μονάδες, στο 27,4%.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα