back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κ. Κατσαφάδος: Μέλημά μας ο εντοπισμός των αγνοουμένων, οι υπεύθυνοι θα τεθούν προ των ευθυνών τους

Διαβάστε επίσης

«Μέλημά μας είναι ο εντοπισμός των αγνοουμένων και είναι δεδομένο ότι οι υπεύθυνοι της τραγωδίας θα τεθούν προ των ευθυνών τους»,  δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στη Κατερίνα Παπαβασιλείου.

«Υπάρχει κλιμάκιο διερεύνησης ατυχημάτων, έχει ξεκινήσει ήδη προανάκριση και θα ακολουθηθεί η διαδικασία από εισαγγελία και Λιμενικές αρχές» επεσήμανε.

Ο κ. Κατσαφάδος υπογράμμισε πως η ευθύνη για την παρουσία επιβατών στα γκαράζ είναι του πλοιάρχου και του πληρώματος: «Το Λιμενικό δεν μπορεί να ελέγχει φυσικά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Η παραμονή επιβατών στα γκαράζ είναι απαγορευμένη και την ευθύνη για την τήρηση της απαγόρευσης έχει ο πλοίαρχος και το πλήρωμα».

Αναφερόμενος στην επιχείρηση είπε πως «το πρώτιστο ήταν να σβήσουμε τη φωτιά, να ψήξουμε τα μέταλλα για να μπορέσει να μπει η ΕΜΑΚ για να ξεκινήσει τις έρευνες και παράλληλα να ξεκινήσει η ρυμούλκηση και η διαδικασία πυρόσβεσης με τρόπο τέτοιο ώστε να μην υπάρξει ναυάγιο και φυσικά περιβαλλοντική ρύπανση της περιοχής».

Όσον αφορά στην καταγγελία από το συνδικάτο οδηγών για τις συνθήκες ασφαλείας στα γκαράζ ο υφυπουργός τόνισε πως αυτή η καταγγελία υπήρχε από το 2017 όπου ήταν άλλη κυβέρνηση: «το 2019 που αναλάβαμε έγιναν έλεγχοι από τότε δεν υπήρχε άλλη καταγγελία ούτε για τα πλοία, ούτε για την πορθμειακή γραμμή. Διεξήχθησαν δύο επιθεωρήσεις, δεν υπάρχει αυτή που ακούγεται για της 24/1. Έγινε μια επιθεώρηση στις 15/10/2021 και ακόμα μία στις 16/2/2022 από έμπειρους εμπειρογνώμονες, αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα