back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ν. Βενετσάνου: Παρακολουθώντας την περιπέτεια των μουσικών βλέπουμε πως μεταμορφώνεται ο πόνος σε γλέντι

Διαβάστε επίσης

Έναν κύκλο εκδηλώσεων στην επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας .

Η αυλαία του αφιερώματος ανοίγει αύριο, Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, με την κοινή συναυλία που θα δώσουν η Νένα Βενετσάνου και η Μαρία Σουλτάτου.

Οι δύο ερμηνεύτριες θα προσφέρουν στο κοινό μια συγκινητική μουσική περιπλάνηση μέσα από τραγούδια, αφηγήσεις, ήχους και εικόνες από την Οδύσσεια των Μικρασιατών μουσικών, κατά το μεγάλο ταξίδι τους από τα παράλια της Μικράς Ασίας προς την Νησιωτική και Ηπειρωτική Ελλάδα, όπου έφτασαν ως πρόσφυγες στην δική τους Γη.

«Παρακολουθώντας την περιπέτεια των μουσικών καταλαβαίνουμε τη βαθιά ιστορία της μουσικής μας και το πως μεταμορφώνεται ο πόνος σε γλέντι» είπε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου, η Νένα Βενετσάνου.

«Οι άνθρωποι αυτοί δεν έκλαιγαν επάνω στα ερείπια, δεν είναι σωστό που συνδέουμε την φτώχεια με αυτή τη μουσική. Μπορεί να ήταν φτωχοί αλλά είχαν όραμα» ανέφερε και εξήγησε:  «μέσα από κείμενα και μαρτυρίες “βλέπουμε” τις αντίξοες συνθήκες της ζωής τους που όμως δεν τους εμπόδισαν να συμμετέχουν καθοριστικά στην αναζωογόνηση της μουσικής τέχνης των Ελλήνων, αλλάζοντας το μουσικό τοπίο της χώρας μας»

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 

https://www.ticketservices.gr/event/t-aidonia-tis-anatolis-kai-ta-pouia-tis-dysis-olympia-dimotiko-theatro-maria-kallas/?lang=el

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα