back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θ. Πλεύρης: Τέλη Μαρτίου η άρση των περιοριστικών μέτρων μόνο για εμβολιασμένους

Διαβάστε επίσης

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου τα περισσότερα από τα μέτρα για τους εμβολιασμενους θα έχουν αρθεί» υπογράμμισε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και πρόσθεσε ότι «η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους και οι αποστάσεις είναι ήπια μέτρα και δεν επηρεάζουν την κανονικότητα».

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι, «για τους μη εμβολιασμενους ακόμα δεν υπάρχει συζήτηση για άρση μέτρων». «Αυτή τη στιγμή μιλάμε για άρση περιορισμών μόνο στους εμβολιασμενους. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί έκαναν μια επιλογή που αποτελεί κίνδυνο για τους ίδιους και την κοινωνία» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας

Ερωτηθείς, δε, για τους υγειονομικούς, μετά και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της περασμένης εβδομάδας, ο Θάνος Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει σενάριο επιστροφής από 1η Απριλίου στο ΕΣΥ όσων δεν έχουν εμβολιαστεί».

«Ή θα πάμε στο σενάριο να είναι τυπικό προσόν ο εμβολιασμός οπότε οι υγειονομικοί αυτοί θα βρεθούν εκτός ΕΣΥ ή θα παραταθεί η αναστολή για όσο παραμένει η πανδημία, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου» είπε.

«Ασχέτως πανδημίας η εισήγησή μου είναι ότι ο εμβολιασμός πρέπει να είναι τυπικό προσόν» κατέληξε για το θέμα, ο υπουργός Υγείας.

Ελενα Μπρέγιαννη

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα