back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ιράν: Η Τεχεράνη καλεί τη Ρωσία και την Ουκρανία σε “αυτοσυγκράτηση”

Διαβάστε επίσης

Η Τεχεράνη κάλεσε σήμερα τη Μόσχα και το Κίεβο να επιδείξουν “αυτοσυγκράτηση” μετά την απόφαση της Μόσχας να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία αποσχισθεισών δημοκρατιών της ανατολικής Ουκρανίας και να ” αναπτύξει ρωσικά στρατεύματα” εκεί.

“Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν καλεί όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να επιδεινώσει τις εντάσεις”, ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Σαΐντ Χατιμπζαντέχ.

“Δυστυχώς, οι παρεμβάσεις και οι προκλητικές ενέργειες του ΝΑΤΟ και κυρίως των Ηνωμένων Πολιτειών περιέπλεξαν την κατάσταση στην περιοχή”, πρόσθεσε χωρίς να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις.

“Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή τα ζητήματα που έχουν σχέση” με την Ουκρανία, είπε.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε το υπουργείο Άμυνας να αποστείλει ρωσικές δυνάμεις για να “εκτελέσουν ειρηνευτικά καθήκοντα” στις δύο περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με διάταγμα που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, αφού είπε ότι η Μόσχα θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία τους.

Ο Πούτιν υπέγραψε νωρίτερα διατάγματα για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των δύο αποσχισθεισών περιοχών — της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ– αψηφώντας τις προειδοποιήσεις της Δύσης ότι ένα τέτοιο βήμα θα ήταν παράνομο και θα έβαζε τέλος στις μακρόχρονες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα