back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Από ποιους θα ξεκινήσει η εφαρμογή της

Διαβάστε επίσης

Από τον Ιούνιο θα τεθεί σε εφαρμογή η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ, με προοπτική την σταδιακή χρήση της σε ολόκληρη την αγορά εργασίας.

Χθες, ξεκίνησε η διαβούλευση του υπουργείου Εργασίας και με εκπροσώπους των δύο κλάδων από τους οποίους θα ξεκινήσει η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας.

Η Γενική Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων, Άννα Στρατινάκη -που συντονίζει το έργο- είχε συνάντηση με στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς.

Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν με στελέχη των υπολοίπων τραπεζών τις επόμενες ημέρες και θα ακολουθήσουν επαφές με εκπροσώπους των σουπερμάρκετ.

Υπενθυμίζεται ότι ο σχεδιασμός του Υπουργείου προβλέπει την πιλοτική εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε τράπεζες και σουπερμάρκετ τον Ιούνιο, καθώς οι εν λόγω κλάδοι διαθέτουν μακρά εμπειρία σε ψηφιακά συστήματα οργάνωσης και διοίκησης προσωπικού. Το μέτρο θα επεκταθεί σταδιακά στη συνέχεια σε όλους τους υπολοίπους κλάδους (μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις).

Στόχος της διαβούλευσης είναι να προχωρήσει με ασφάλεια και εντός του χρονοδιαγράμματος η δημιουργία των απαραίτητων υποδομών για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, σε συνεννόηση με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Μέσω της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας θα γίνεται σε πραγματικό χρόνο (real time) η καταγραφή της απασχόλησης των εργαζομένων (βασικό ωράριο, υπερωρίες, κ.λπ.), κάτι που αποτελεί εγγύηση για την τήρηση του ωραρίου και για την πάταξη της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας, διασφαλίζοντας παράλληλα ίσους όρους ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα