back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σύγκληση της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου για την ακρίβεια ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

Αίτημα σύγκλησης της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής με θέμα την ακραία ακρίβεια στο ρεύμα, κατέθεσαν οι βουλευτές μέλη της Επιτροπής και η Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ  Όλγα Γεροβασίλη.

Στο αίτημα τους επισημαίνουν ότι, ενώ οι καταναλωτές είναι αντιμέτωποι με ένα άνευ προηγουμένου κύμα ακρίβειας που απειλεί πλέον ανοιχτά την πρόσβασή τους στο αγαθό της ενέργειας, η κυβέρνηση αρνείται να προχωρήσει σε μέτρα ανάσχεσης της ακρίβειας.

Κάνουν λόγο για άνευ προηγουμένου αυξήσεις στον ηλεκτρισμό που έχουν δημιουργήσει ντόμινο χρεών, λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ οι περισσότεροι πολίτες είναι αντιμέτωποι με την ενεργειακή φτώχεια και μεγάλο μέρος αδυνατεί να πληρώσει τους υπέρογκους λογαριασμούς.

Επισημαίνουν τέλος ότι η ελληνική αγορά ενέργειας χαρακτηρίζεται από στρεβλώσεις και χειραγώγηση τιμών, λόγω και του ολιγοπωλιακού της χαρακτήρα, ενώ οι αρμόδιες εποπτικές Αρχές μένουν αδρανείς. Υποστηρίζουν δε ότι απαιτούνται μέτρα και σχέδιο εκτιμώντας ότι οι τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας θα παραμείνουν υψηλές και ασταθείς τουλάχιστον μέχρι το 2023.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα