back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Α. Κατσανιώτης: Κρίσιμες ώρες αλλά υπάρχει ακόμα διπλωματικό “παράθυρο”

Διαβάστε επίσης

Την ενίσχυση των διπλωματικών αρχών της Ελλάδας στην Ουκρανία επισήμανε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, ο υφυπουργός  αρμόδιος για θέματα απόδημου ελληνισμού, Ανδρέας Κατσανιώτης, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη διαρκή     επικοινωνία με την ομογένεια.

«Η Ελληνική είναι η μοναδική προξενική αρχή που έχει αυξήσει το προσωπικό της στο Γενικό προξενείο της Μαριούπολης. Είμαστε σε σταθερή επαφή με την ομογένεια μας. Είναι 100.000 Έλληνες στην ευρύτερη περιοχή με 85.000 – 90.000 στην Μαριούπολη. Τα  αιτήματα για αποχώρηση τους από τη χώρα είναι απειροελάχιστα, μετριούνται στα δάχτυλα των δύο χεριών», τόνισε.

Ο κύριος Κατσανιώτης πρόσθεσε ότι υπάρχει στενή «επικοινωνία και με τους 8-9 Έλληνες δημοσιογράφους που βρίσκονται στην περιοχή» και ανακοίνωσε πως οι «Έλληνες ομογενείς μπορούν να απευθύνονται και στο προξενείο μας στην Οδησσό και στην πρεσβεία μας στο Κίεβο προκειμένου να λένε που βρίσκονται και να δίνουν τηλέφωνα επικοινωνίας, ενώ ήδη εκπαιδευτικοί και οικογένειες διπλωματών έχουν επιστρέψει στη χώρα».

Οι  ώρες είναι κρίσιμες, παρακολουθούμε τα γεγονότα υπογράμμισε και εκτίμησε ότι η διπλωματία έχει ακόμα ένα “παράθυρο” το οποίο μπορεί να εκτονώσει τη κατάσταση.

«’Έχουμε μια κλιμάκωση αλλά από την άλλη υπάρχει και ένα διπλωματικό “παράθυρο”, μια διπλωματική κινητικότητα. Εμείς ακολουθούμε την ΕΕ και τη Συμμαχία, αλλά κρατάμε και ανοιχτούς διαύλους και με την άλλη πλευρά, αλλά απέναντι στον αναθεωρητισμό και με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο». 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα