back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λεμέρ: Στόχος των κυρώσεων η ρωσική οικονομία

Διαβάστε επίσης

Το πακέτο των κυρώσεων που υιοθέτησαν τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πλήξει πρωτίστως την ρωσική οικονομία δήλωσε σήμερα το πρωί στο Παρίσι, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο υπουργός οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λεμερ.

Ο Γάλλος υπουργός, του οποίου η χώρα ασκεί κατά το τρέχον εξάμηνο την προεδρία της ΕΕ, δήλωσε επίσης ότι το ζήτημα των κυρώσεων και το ενδεχόμενο κλιμάκωσης τους θα απασχολήσουν τους υπουργούς Οικονομίας της ευρωζώνης και της ΕΕ που θα συνεδριάσουν την Παρασκευή και το Σάββατο στο Παρίσι.

Ο Λεμέρ ανέφερε ακόμη ότι η Ρωσία συνιστά στρατιωτική και ενεργειακή απειλή για την Ευρώπη επισημαίνοντας ωστόσο ότι το οικονομικό της μέγεθος δεν είναι τόσο μεγάλο ώστε να απειλήσει συνολικότερα την ευρωπαΐκή οικονομία. Σημείωσε επίσης ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει στο εγγύς μέλλον κάποια αύξηση των τιμών της ενέργειας και υπογράμμισε την σημασία της διαφοροποίησης των ενεργειακών πηγών για την Ευρώπη.

Εξάλλου ο αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Γάλλος υπουργός Κλεμάν Μπον δήλωσε σήμερα ότι το πακέτο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα ισχύσει άμεσα, ενδεχομένως και εντός της ημέρας.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα