back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ορ. Ανδρεαδάκης: Μέσω του «Evia Film Project» στοχεύουμε στην πολιτισμική αναβάθμιση και αναγέννηση της Εύβοιας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές

Διαβάστε επίσης

Για τη δράση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης «Evia Film Project» που στοχεύει στην πολιτισμική αναβάθμιση και αναγέννηση της Εύβοιας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Ορέστης Ανδρεαδάκης.

Πρόκειται για ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα με περιβαλλοντικό προσανατολισμό το οποίο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και ουσιαστικά καθιστά την Εύβοια κέντρο του Green Cinema εγκαινιάζοντας την «πράσινη» δράση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

«Ανακοινώσαμε το Evia Film Project το οποίο έχει ως στόχο να αναγεννήσει πολιτισμικά την Εύβοια μέσα από τη δημιουργία ενός Κινηματογραφικού Πόλου Διεθνούς Ενδιαφέροντος για την ανταλλαγή ιδεών και αγοράς ταινιών με επίκεντρο το περιβάλλον, την κλιματική κρίση και τις καταστροφικές συνέπειές της το οποίο θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα μέσα Ιουνίου στην Εύβοια».

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρεαδάκη, πρωταρχική επιδίωξη είναι να μετατραπεί η Εύβοια σε πόλο έλξης για την κινηματογραφική βιομηχανία, με την προώθηση κινηματογραφικών project που θα έχουν ως στόχο την αφύπνιση των πολιτών σχετικά με τις καταστροφικές συνέπειες της περιβαλλοντικής καταστροφής και της κλιματικής αλλαγής.

« Η Τέχνη και ειδικά ο Κινηματογράφος έχει τη δυνατότητα να προσεγγίζει, να μιλάει και να αφυπνίζει γύρω από τέτοιου είδους θέματα», είπε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα θα λειτουργήσει ως μοχλός επανεκκίνησης της τοπικής κοινωνίας τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο, μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια άλλη αγορά που να ειδικεύεται σε ταινίες για το περιβάλλον. Ευελπιστούμε σε βάθος χρόνου να καθιερώσουμε αυτή τη δράση και να προσελκύουμε σημαντικές ταινίες , επαγγελματίες του σινεμά και διακεκριμένους καλεσμένους από όλον τον κόσμο».

Σε αυτό το πλαίσιο, περιέγραψε τους τρεις άξονες στους οποίους θα αναπτύσσεται το «Evia Film Project».

Τόνισε ότι θα πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους προβολές ταινιών ή ντοκιμαντέρ που έχουν σχέση με το περιβάλλον, ενώ θα δημιουργηθούν εργαστήρια και masterclasses από καταξιωμένους επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου που θα απευθύνονται σε κινηματογραφιστές, μαθητές, φοιτητές, φιλότεχνους και σινεφίλ πολίτες.

Επίσης θα υπάρχουν ταινίες σε εξέλιξη απ’ όλο τον κόσμο οι οποίες θα παρουσιάζονται για πρώτη φορά παγκοσμίως στην Εύβοια προκειμένου να βρουν συμπαραγωγούς και χρηματοδότηση.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα