back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Παρουσίαση Αναφοράς για τη Φτώχεια | Poverty Watch 2021

Διαβάστε επίσης

Την ετήσια Αναφορά για την Φτώχεια στην Ελλάδα (2021) παρουσιάζει αύριο Πέμπτη στις 11 το πρωί, το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας σε διαδικτυακή εκδήλωση στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Η αναφορά αποτελείται από δύο μέρη

Το πρώτο μέρος αφορά τη συλλογή στατιστικών στοιχείων με έμφαση στις συνέπειες της πανδημίας και της κυβερνητικής πολιτικής στους ανθρώπους που βιώνουν φτώχεια και βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συστάσεις.

Το δεύτερο μέρη της Αναφοράς για τη Φτώχεια 2021 αποτελείται από τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα καταγραφής και αξιοποίησης της εμπειρίας των οργανώσεων-μελών του Ελληνικού Δικτύου και άλλων οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών και αυτό είναι που θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Αντρέας Παπασταματίου.

Δεκατρείς κοινωνικές οργανώσεις με τοπική, περιφερειακή και εθνική δράση με κεντρικό άξονα τη φτώχεια, τις ευάλωτες ομάδες, την υγεία, την κοινωνική φροντίδα και παρέμβαση, τα παιδιά και τις οικογένειες, τις γυναίκες, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη στέγη, και την αλληλεγγύη αποτυπώνουν το 2021 για τους εξυπηρετούμενούς τους στην Αναφορά για τη Φτώχεια 2021.

Το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας εδώ και τρία χρόνια συντάσσει τις Αναφορές για τη Φτώχεια όπου καταγράφει στατιστικά στοιχεία, τάσεις για τη φτώχεια, τα μέτρα που απαιτούνται για τη μείωσή της, ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία, μέσα από την καταγραφή και αξιοποίηση της εμπειρίας των οργανώσεων-μελών του και άλλων κοινωνικών οργανώσεων.

Ο σύνδεσμος zoom για την εκδήλωση είναι: https://us02web.zoom.us/j/89434020705?pwd=R0IzNUVsc1JpOTZ2Y1dtYzI0U0Y5QT09 Δείτε εδώ το facebook event https://fb.me/e/29EFewiqq 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 2114055585 ή στο [email protected].

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα