back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε streaming η ερμηνεία της «Ενάτης Συμφωνίας» του Μπετόβεν από τον Θεόδωρο Κουρεντζή στο Μέγαρο

Διαβάστε επίσης

Η μαγνητοσκοπημένη συναυλία θα διατίθεται δωρεάν στους διαδικτυακούς θεατές, σε ολόκληρη την Ευρώπη, για 90 ημέρες μετά την ψηφιακή της πρεμιέρα, στις 24 Φεβρουαρίου. από τις ιστοσελίδες του Mεγάρου Μουσικής Αθηνών και του ARTE Concert.

Tο Μέγαρο και η MusicAeterna, σε συνεργασία με τo ARTE, την Unitel και το ZDF, εξασφάλισαν τη μετάδοση σε streaming στις 24 Φεβρουαρίου –ημέρα γενεθλίων του πολυβραβευμένου Θεόδωρου Κουρεντζή– της «Ενάτης Συμφωνίας» του Μπετόβεν, η οποία παρουσιάστηκε στις 19 και 20/2 ζωντανά στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, από τις ιστοσελίδες του Mεγάρου Μουσικής Αθηνών και του γαλλογερμανικού τηλεοπτικού σταθμού ARTE Concert.

Έτσι, όσοι δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους για τις δύο sold-out εμφανίσεις του διεθνώς περιζήτητου αρχιμουσικού στην Αθήνα έχουν τώρα την ευκαιρία να απολαύσουν online τη συναρπαστική ερμηνεία του, σε μια μαγνητοσκόπηση που θα διατίθεται δωρεάν στους διαδικτυακούς θεατές, σε ολόκληρη την Ευρώπη, για 90 ημέρες μετά την ψηφιακή της πρεμιέρα. Επιπλέον, αργότερα μέσα στη χρονιά, οι φίλοι του γνωστού ευρωπαϊκού καναλιού θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν αυτή τη σπουδαία συναυλία και από τις τηλεοπτικές τους οθόνες.

Ένα παγκόσμιας εμβέλειας καλλιτεχνικό γεγονός!

Επίσης, η μαγική ερμηνεία της «Συμφωνίας αρ. 9» του Ludwig van Beethoven από την Ορχήστρα και Χορωδία MusicAeterna υπό τον Θεόδωρο Κουρεντζή, αλλά και τους σολίστ Birgitte Christensen (σοπράνο), Sophie Harmsen (άλτο), Benjamin Bruns (τενόρος) και Johannes Kammler (μπάσος), θα ηχογραφηθεί και θα κυκλοφορήσει από τη Sony Classical, τεχνικό κλιμάκιο της οποίας έρχεται στην Αθήνα ειδικά για την ηχογράφηση της αριστουργηματικής σύνθεσης του Beethoven.

Η μαγνητοσκόπηση των δύο συναυλιών αποτελεί παραγωγή της Unitel, κορυφαίου διεθνούς διανομέα τηλεοπτικών παραγωγών κλασικής μουσικής, σε συμπαραγωγή με την Κρατική Γερμανική Τηλεόραση ZDF για λογαριασμό του ΑRTE και σε συνεργασία με τη MusicaAeterna και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το Μέγαρο συνέπραξε για πρώτη φορά με αυτούς τους τρεις σημαντικούς φορείς, τον προηγούμενο Ιούνιο, με την ευκαιρία της συναυλίας του Θεόδωρου Κουρεντζή και του διάσημου Συνόλου στο Αρχαίο Θέατρο Δελφών, με την «Εβδόμη» του Ludwig van Beethoven, ένα εντυπωσιακό μουσικό και τεχνολογικό εγχείρημα που σημείωσε τεράστια επιτυχία, συγκεντρώνοντας πάνω από 2 εκατομμύρια τηλεθεατές σε ολόκληρη την Ευρώπη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα