back to top
18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Έτοιμη η Μόσχα να διαπραγματευτεί την παράδοση της Ουκρανίας με τους όρους του Πούτιν

Διαβάστε επίσης

Έτοιμη δηλώνει η Μόσχα να διαπραγματευτεί με το Κίεβο τους όρους παράδοσης της Ουκρανίας , σε χρόνο που θα καθορίσει ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν και στο πλαίσιο που ο ίδιος θέτει ως εγγυήσεις για την ασφάλεια της Ρωσίας . Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ,  λίγες ώρες μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. 

Σύμφωνα με τον κ. Πεσκόφ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει εκφράσει την ετοιμότητά του να συμμετάσχει σε συζητήσεις με τον Ουκρανό ομόλογό του, με επίκεντρο την εγγύηση ουδετερότητας και την αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας.

Οπως μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης  οι δυο αυτοί όροι θα επιτρέψουν να υλοποιηθούν οι ισάριθμες βασικές παράμετροι που έθεσε ο Ρώσος πρόεδρος στο διάγγελμα, με το οποίο ανακοίνωσε την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο ουκρανικό έδαφος τα ξημερώματα της Πέμπτης, δηλαδή την αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας. 

Η Ουκρανία θα πρέπει στο μέλλον να διατηρεί , σύμφωνα με τις επιθυμίες του Κρεμλίνου  «ουδέτερη στάση» και θα πρέπει να παραδώσει όλα τα όπλα που κατέχει ώστε να κυρηχθεί αποστρατικοποιημένη χώρα. 

«Με την τήρηση αυτών των όρων θα επιτευχθεί η αποστρατικοποίηση και η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, ώστε να πάψει η Ρωσία να τη θεωρεί απειλή για την ασφάλειά της και τον λαό της», σημείωσε ο Πεσκόφ και πρόσθεσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα καθορίσει τον χρόνο των διαπραγματεύσεων. Τελειώνοντας ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε  ότι αν το Κίεβο συμφωνήσει με τους όρους, τότε η στρατιωτική επίθεση στο έδαφος της  Ουκρανίας μπορεί να ανακληθεί.

Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα