back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Φον ντερ Λάιεν: Έτοιμο νέο πακέτο μαζικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Διαβάστε επίσης

Με τον πιο απόλυτο τρόπο καταδικάζει η Ε.Ε την απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν να «φέρει τον πόλεμο πίσω στην Ευρώπη». Αυτό τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ.

Ανακοίνωσε πως ήδη έχει προετοιμαστεί ένα «πακέτο» μαζικών κυρώσεων, που θα προταθούν στο αποψινό έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και που στοχεύουν στην αποδυνάμωση της ρωσικής οικονομίας και της δυνατότητας εκσυγχρονισμού της.

«Με το πακέτο αυτό, θα στοχεύσουμε σε στρατηγικούς τομείς της Ρωσικής οικονομίας, μπλοκάροντας την πρόσβαση των Ρώσων σε αγορές και νέες τεχνολογίες. Θα αποδυναμώσουμε τη ρωσική οικονομική βάση και τις δυνατότητες εκσυγχρονισμού της» είπε χαρακτηριστικά.

«Επιπρόσθετα, θα παγώσουμε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στην Ε.Ε και θα εμποδίσουμε τη πρόσβαση στις Ρωσικές τράπεζες και τις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές. Όπως και στο πρώτο πακέτο των κυρώσεων, θα είμαστε σε συντονισμό με εταίρους και συμμάχους μας. Αυτές οι κυρώσεις έχουν σχεδιαστεί για να έχουν βαρύ κόστος εναντίον των συμφερόντων του Κρεμλίνου και της δυνατότητάς του να επενδύσει οικονομικά στον πόλεμο» είπε η πρόεδρος της Κομισιόν.

«Θα είμαστε ενωμένοι με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Θα υποστηρίξουμε τις επιχειρήσεις εκκένωσης» ανέφερε από την πλευρά του, ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα