back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέο διάβημα του ΥΠΕΞ στον πρέσβη της Ρωσίας

Διαβάστε επίσης

Νέο διάβημα επέδωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης στον πρέσβη της Ρωσίας, στην Αθήνα Αντρέι Μασλοφ.

“Υπογραμμίσαμε στον Ρώσο πρέσβη ότι η χώρα μας καταδικάζει απερίφραστα την σημερινή ρωσική επίθεση στην Ουκρανία”, ανέφερε σε δήλωση του ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ενώ επεσήμανε ότι “η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας όλων των κρατών αποτελεί ιερό Ευαγγέλιο και θεμέλιο λίθο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Τις αρχές αυτές οφείλουν να σέβονται όλες οι χώρες”.

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η Αθήνα κάλεσε τη ρωσική πλευρά στον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών, “οι οποίες, εκτός των άλλων, θέτουν σε κίνδυνο την ζωή των αμάχων πολιτών, μεταξύ των οποίων και της Ελληνικής ομογένειας”. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε ο κ. Δένδιας, συγκάλεσε νωρίτερα σύσκεψη της Ειδικής Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων.

“Στη διάρκεια της σύσκεψης, υπήρξε τηλεδιάσκεψη με τον Πρέσβη μας στο Κίεβο και με τους Προξένους μας στη Μαριούπολη και στην Οδησσό” ανέφερε ο κ. Δένδιας και υπενθύμισε πως η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που διατηρεί τις διπλωματικές της αποστολές στην Ουκρανία.

 

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα