back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λουτσέσκου: «Ο εγκλωβισμένος στο Κίεβο, πατέρας μου, ζήτησε την πρόκριση»

Διαβάστε επίσης

Με ανάμεικτα συναισθήματα, αλλά ενθουσιασμό για τη μεγάλη πρόκριση της ομάδας του μίλησε μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος εξωτερίκευσε και το προσωπικό οικογενειακό πρόβλημα με τον πατέρα του που ζει στο Κίεβο ως προπονητής της Ντιναμό Κιέβου.

Στον πατέρα του, Μιρτσέα Λουτσέσκου, που βρίσκεται στην Ουκρανία, αφιέρωσε την πρόκριση στους «16» του Europa Conference League ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Τι σημαίνει για τον ίδιο η πρόκριση:

“Πρώτα από όλα να ευχαριστήσω τον Ιβάν Σαββίδη, ξέρουμε πόσο το ήθελε και πόσο μας πίεσε να το καταφέρουμε. Θα ήθελε να ήταν εδώ μαζί μας και να το πανηγυρίσει. Επίσης η σκέψη μου είναι στον πατέρα μου που είναι στο Κίεβο και περνάει δύσκολες στιγμές. Σήμερα την τελευταία φορά που μιλήσαμε στις 5 το απόγευμα ζήτησε από μένα την πρόκριση, ώστε να πάρει μία χαρά στις δύσκολες στιγμές που ζει στην Ουκρανία.
Είναι ευχάριστο για εμάς με τον τρόπο που ήρθε η πρόκριση. Πολλά συναισθήματα, αλλά την Κυριακή έχουμε άλλο παιχνίδι και πλέον περιμένουμε και τα επόμενα παιχνίδια, καθώς θα έρθουν κι άλλα ευρωπαϊκά παιχνίδια και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτά.
Για να τελειώσουμε με τις σκέψεις που έχουμε, πρέπει να πω ότι είναι πολύ σημαντικό ότι συνεχίζουμε και στις 3 διοργανώσεις. Με αυτό τον τρόπο βέβαια θα βοηθήσουμε το γκρουπ να πάρει τη δύναμη για τη συνέχεια και την πίστη για το πλάνο που θέλουμε να επιτύχουμε σε όλες τις διοργανώσεις και στα επόμενα χρόνια”.

-Εάν η εμφάνιση της παράτασης ήταν εκείνη που γύρισε την κατάσταση προς τον ΠΑΟΚ και στα πέναλτι:
“Όχι. Υπάρχουν δύο σημεία κλειδιά. Το ένα είναι η θέληση των ποδοσφαιριστών ότι θα περάσουμε. Το δεύτερο ήταν η προσωπικότητα των παικτών. Εκτελέσαμε 5 εύστοχα πέναλτι και είχαμε στον πάγκο τους Βιεϊρίνια, Ντόουγκλας και Ζίβκοβιτς που θα μπορούσαν και αυτοί να είχαν εκτελέσει από ένα πέναλτι. Για την ανάλυση του αγώνα όντως μέχρι το 65’ ήμασταν πολλοί καλοί με ένταση, αλλά μετά τις αλλαγές μπερδευτήκαμε περισσότερο και αυτό μας δυσκόλεψε. Παρόλα αυτά οι παίκτες έδειξαν ότι μπορούσαν”.

-Για τη διαδικασία των πέναλτι και την προετοιμασία αυτής:
“Δεν υπήρχε λίστα για σήμερα. Για κάθε μέρα έχουμε λίστα στην προπόνηση. Κάθε στιγμή ξέρουμε ποιοι παίκτες θα χτυπήσουν τα πέναλτι. Ήταν και ο Μπίσεσβαρ σε αυτή τη λίστα. Όλοι οι παίκτες θέλουν να χτυπήσουν ένα πέναλτι. Ένας ακόμα παίκτης που ξέχασα και θα μπορούσε να είχε εκτελέσει ήταν και ο Μπίσεσβαρ. Σε αυτές τις στιγμές είναι και η κατάσταση των παικτών εκείνη την στιγμή. Οι 5 που εκτέλεσαν ήταν σαν να το ζήτησαν οι ίδιοι και είχαν την προσωπικότητα και την κατάσταση που έπρεπε. Κάθε πέναλτι ήταν σημαντικό είτε το 4ο είτε το 5ο. Εάν χάσεις ένα πέναλτι πάντα βρίσκεσαι πίσω. Κλείνοντας το 5ο πέναλτι είναι ίσως πιο σημαντικό, καθώς εκεί ο εκτελεστής έχει περισσότερο άγχος.
Σε κάθε παιχνίδι γίνεται η προετοιμασία του τερματοφύλακα για μία κατάσταση πέναλτι. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε εμάς, σε όλες τις ομάδες, οι παίκτες προσπαθούν να προετοιμαστούν για κάθε παρόμοια κατάσταση μέσα σε ένα παιχνίδι”.

-Για την αλλαγή του Αουγκούστο και την κατάσταση του:
“Ο Ντόουγκλας είναι ένας παίκτης που παίζει στο “ 10”, αλλά είναι κεντρικός μέσος. Μας δίνει ένταση και τρεξίματα, αλλά και όταν δεν παίζει παίρνουμε σημαντικά πράγματα από τους άλλους παίκτες. Δεν πιστεύω ότι έφταιγε μόνο η αλλαγή του Ντόουγκλας που πέσαμε, αλλά η γενική εικόνα των παικτών που μπήκαν σαν αλλαγή. Ήταν σε χαμηλότερο επίπεδο έντασης όταν πίεσε η Μίντιλαντ”.
“Για το θέμα του τραυματισμού του έχει ένα πρόβλημα στους κοιλιακούς εδώ και καιρό. Τον χρειαζόμασταν σήμερα και κάποια στιγμή ένιωσε ενοχλήσεις. Παρόλα αυτά θέλει ειδική διαχείριση, καθώς τον χρειαζόμαστε και πρέπει να αντέξουμε τουλάχιστον μέχρι την διακοπή”.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα