back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Ζελένσκι έτοιμος να προσέλθει σε συνομιλίες – Φέρεται να αποδέχεται το καθεστώς αυτονομίας

Διαβάστε επίσης

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι καλεί τη Ρωσία να προσέλθει σε συνομιλίες, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και θέτει ως όρο την ανάπτυξη στη χώρα του ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ. 

Είχε προηγηθεί η δήλωση του στενού συνεργάτη του Ουκρανού προέδρου  του  Μιχάιλο Ποντόλιακ, συμβούλου της ουκρανικής προεδρίας, σύμφωνα με τον οποίο η Ουκρανία επιθυμεί την ειρήνη, δεν απορρίπτει το καθεστώς αυτονομίας έναντι του ΝΑΤΟ  και είναι έτοιμη για συνομιλίες με τη Ρωσία.

Την πληροφορία μεταδίδει και το ρωσικό Sputnik σύμφωνα με το οποίο ο Πρόεδρος της Ουκρανίας  Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν να διαπραγματευτούν.

Μέσα στο πόλεμο προπαγάνδας που εξελίσσεται είναι ασαφές το τι ακριβώς  δηλώνει η ουκρανική προεδρία μιας και ρωσικές πληροφορίες υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας εμφανίστηκε έτοιμος να διαπραγματευθεί τους όρους παράδοσης στη Ρωσία, όπως αυτοί τέθηκαν χθες, από το Κρεμλίνο, ενώ σε δραματικούς τόνους υποστήριξε πως οι Δυτικοί άφησαν την Ουκρανία να πολεμάει μόνη της. 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα