back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στο Παρίσι ο Χρ. Σταϊκούρας για τις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin

Διαβάστε επίσης

Στο Παρίσι βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις άτυπες συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin, ενώ στο περιθώριο αυτών των συνεδριάσεων θα πραγματοποιήσει επαφές με Ευρωπαίους ομολόγους του.

Ειδικότερα, σήμερα ο κ. Σταϊκούρας θα λάβει μέρος στη σύνοδο του Eurogroup, η οποία θα έχει ως πρώτο θέμα συζήτησης τις μακροοικονομικές εξελίξεις στην ευρωζώνη, συμπεριλαμβανομένου του πληθωρισμού. Η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης περιλαμβάνει και την επισκόπηση της οικονομικής διακυβέρνησης, με έμφαση στη διαδικασία μακροοικονομικών ανισορροπιών στην ευρωζώνη. Επίσης, θα εξεταστεί η πορεία των συζητήσεων σχετικά με το ευρώ ως ψηφιακό νόμισμα.

Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας που θα παραθέσει στους ομολόγους του ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ, στο πλαίσιο της γαλλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Κατά τη διάρκεια του γεύματος θα συζητηθεί ο τρόπος ενίσχυσης της οικονομικής ισχύος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε παγκόσμιο επίπεδο, υπό το πρίσμα των πρόσφατων γεωπολιτικών εξελίξεων.

Στη συνέχεια, ο Έλληνας υπουργός θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Ecofin, στην οποία, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, πρώτο θέμα συζήτησης θα είναι το μείγμα πολιτικής που πρέπει να ακολουθηθεί, προκειμένου να επιτευχθεί το ταχύτερο δυνατόν η ανάκτηση των προ πανδημίας ρυθμών ανάπτυξης, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις που δημιουργούνται από τη δίδυμη ψηφιακή και πράσινη μετάβαση καθώς και από την τρέχουσα ενεργειακή κρίση. Παράλληλα, θα εξεταστεί ο ρόλος ενός ισχυρού χρηματοπιστωτικού συστήματος κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης, ιδίως μέσα από την ενίσχυση των κεφαλαιαγορών.

Επιπρόσθετα, αύριο Σάββατο, αντικείμενο συζήτησης θα αποτελέσει ο ρόλος της καινοτομίας ως βασικού μοχλού για την επίτευξη ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης. Τέλος, οι συζητήσεις θα ολοκληρωθούν με ανταλλαγή απόψεων πάνω στις στοχευμένες δράσεις που πρέπει να υλοποιηθούν, ώστε η πράσινη μετάβαση να προχωρήσει με τρόπο δίκαιο και χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα