back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Εντολή μαζικής επίθεσης σε όλα τα μέτωπα εξέδωσε το Κρεμλίνο. ‘’Σήμερα όλες οι μονάδες έλαβαν τη διαταγή να διευρύνουν την επίθεση προς όλες τις κατευθύνσεις, σύμφωνα με το σχέδιο επίθεσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ, ο οποίος ισχυρίστηκε εκ νέου ότι το Κίεβο απέρριψε πρόταση για ειρηνευτικές συνομιλίες. Επί ξυρού ακμής η πρωτεύουσα Κίεβο, νούμερο ένα στόχος των ρωσικών στρατευμάτων.

Με μια ιστορική ανακοίνωση ο Γερμανός καγκελάριος αλλάζει άρδην τη στάση της χώρας του απέναντι στην Ουκρανία.. Ο Όλαφ Σολτς γνωστοποίησε την απόφαση του Βερολίνου να παραδώσει απευθείας στους ‘’φίλους Ουκρανούς’’ 1000 αντι-αρματικά όπλα και 500 πυραύλους Stinger, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ‘’καθήκον την υποστήριξη τoυ Κιέβου έναντι στον στρατό εισβολής του Πούτιν’’.

Είχε προηγηθεί η άρση του εμπάργκο με το οποίο το Βερολίνο απαγόρευε σε τρίτες χώρες να εξάγουν στην Ουκρανία πολεμικό υλικό γερμανικής προέλευσης. Έτσι άναψε το πράσινο φως ώστε η Ολλανδία να ενισχύσει τους αμυνόμενους με 400 αντιαρματικά γερμανικής προέλευσης και τεχνολογίας, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες χώρες της Ευρώπης. Η καγκελαρία υπαναχώρησε και στο ζήτημα της επιβολής αποκλεισμού της Ρωσίας από το διεθνή μηχανισμό πληρωμών SWIFT. Όπως είπαν οι συναρμόδιοι Υπουργοί εξωτερικών και οικονομικών η Γερμανία συμφωνεί σε ‘’στοχευμένους και λειτουργικούς’’ περιορισμούς του συστήματος SWIFT για τη Ρωσία, με τρόπο ώστε να πλήξει -όπως υπογραμμίζεται – τα σωστά άτομα’’

Επί του θέματος συνεδριάζουν αύριο με τηλεδιάσκεψη οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διαβεβαιώσεις ότι ο ΟΗΕ ‘’σχεδιάζει να διευρύνει την ανθρωπιστική βοήθεια προς τον Ουκρανικό λαό, παρείχε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες, κατά τη διάρκεια επικοινωνίας του, με τον Πρόεδρο Ζελένσκι. Τη συμπαράσταση της καθολικής εκκλησίας εξέφρασε στον Ουκρανό Πρόεδρο και ο Πάπας Φραγκίσκος.

Με μια εμπρηστική δήλωση και πολλές αναφορές στον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας, την επίθεση στη Λιβύη και την εισβολή στο Ιράκ, η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, καταλόγισε στις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ ότι ‘’παρέχουν με κάθε δυνατό τρόπο υποστήριξη σε μια χώρα που έχει γίνει εστία ναζιστικής ιδεολογίας’’ .. «Πριν καλέσουν τη Ρωσία να λογοδοτήσει για την επιχείρηση της αποστρατιωτικοποίησης και απο-ναζι-στικοποίησης της Ουκρανίας, οι χώρες του Βορειοατλαντικού μπλοκ θα πρέπει να απαντήσουν για τον στρατιωτικό τους τυχοδιωκτισμό, καθώς και για την αδράνειά τους στο θέμα της ενθάρρυνσης του καθεστώτος στο Κίεβο να μην επιλύσει ειρηνικά το πρόβλημα του Ντονμπάς» συμπλήρωσε η αξιωματούχος της Ρωσίας.

Την ικανοποίησή του για τις τελευταίες εξελίξεις εξέφρασε ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Οι διπλωμάτες μας δίνουν μάχη 24 ώρες το 24ωρο για να εμπνεύσουν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να συμφωνήσουν σε μια ισχυρή και δίκαιη απόφαση να αποσυνδέσουν τη Ρωσία από το διεθνές διατραπεζικό δίκτυο’’ είπε χαρακτηριστικά..

Νωρίτερα σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο κ Ζελένσκι διαμήνυσε ότι ‘’Η Ουκρανία θα αγωνιστεί όσο χρειαστεί για την απελευθέρωσή της”.

Την ‘’πλήρη υποστήριξη της Ελλάδας προς την Ουκρανία αλλά και την ετοιμότητας της να παράσχει βοήθεια σε τομείς που θα ζητηθεί’’ εξέφρασε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Πρόεδρο Ζελένσκι. Νωρίτερα, αναφερόμενος στο θάνατο έξι Ελλήνων ομογενών στην Ανατολική Ουκρανία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε λόγο για απαράδεκτη πράξη ρωσικής επίθεσης σε αμάχους» .. Εξέφρασε ‘’τη Θλίψη και την οργή της Ελλάδας αλλά και τα συλλυπητήρια στους οικείους των εκλιπόντων. Παρόμοιες δηλώσεις από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη. Με τη σημαία της Ουκρανίας φωταγωγείται απόψε η πρόσοψη του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων, πάνω από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.Σταθερή υποχώρηση των κρουσμάτων δείχνει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας τις τελευταίες ημέρες. 11.883 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ . Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 425 ενώ οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 51. Συνεχίζονται οι έρευνες των ανδρών της ΕΜΑΚ στο Euroferry Olympia το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου Αστακού στην Αιτωλοακαρνανία. Οι διασώστες προσπαθούν να εντοπίσουν τους τρεις τελευταίους οδηγούς φορτηγών.

Σε ισχύ από σήμερα το βράδυ, η διακοπή της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στην Εγνατία Οδό, όπου αναμένεται να σημειωθούν σημαντικές χιονοπτώσεις εξαιτίας της κακοκαιρίας ‘’Μπιάνκα’.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, στις Αστέρας Τρίπολης- Άρης: 0 – 2

Και ο καιρός…

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αύριο στην Αττική. Από το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα