back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δέκα Έλληνες νεκροί στην Ουκρανία – ΥΠΕΞ: Εγκληματικές ενέργειες οι επιθέσεις κατά αμάχων

Διαβάστε επίσης

Μακραίνει η λίστα των νεκρών Ελλήνων στην Αν. Ουκρανία. Τέσσερις ακόμη Έλληνες σκοτώθηκαν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στο χωριό Σαρτανά, αυξάνοντας τους νεκρούς ομογενείς από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στους δέκα, μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών «οι από αέρος επιθέσεις κατά αμάχων, που συνεχίζονται στο χωριό Σαρτανά και οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο επιπλέον τεσσάρων ομογενών, αποτελούν απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες».

Το υπουργείο καταδικάζει απερίφραστα τους βομβαρδισμούς και καλεί «την Ρωσική Ομοσπονδία να διακόψει αμέσως τις εναέριες επιθέσεις και κάθε ενέργεια εναντίον αμάχων πολιτών».

Νωρίτερα τέσσερις Έλληνες σκοτώθηκαν στο χωριό Μπουγάς, 70 χιλιόμετρα βόρεια της Μαριούπολης και άλλοι δύο Έλληνες ομογενείς από αεροπορικό βομβαρδισμό επίσης στο χωριό Σαρτανά.

Βαθύτατη θλίψη για τον αδόκητο θάνατο τεσσάρων ομογενών στο χωριό Μπουγάς, το οποίο βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα βορείως της Μαριούπολης, εκφράζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους τους και καταδικάζει απερίφραστα τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον αμάχων.

Δείτε την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

«Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ’ επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας».

Ν. Δένδιας: Αποτροπιασμός και καταδίκη για τον βομβαρδισμό αμάχων

«Εκφράζουμε την οδύνη μας για τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά της Ουκρανίας, όπως και τον αποτροπιασμό μας για τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος», έγραψε στο twitter ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

 Αλεξάνδρα Βουδούρη/ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα