back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Ολονυχτιοι οι βομβαρδισμοί στην Ουκρανία, σε Κίεβο και Χάρκοβο. Το Reuters επικαλούμενο ουκρανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους μεταδίδει ότι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις ανατίναξαν έναν αγωγό φυσικού αερίου στο Χάρκοβο, ενώ σύμφωνα με την δήμαρχο της πόλης Βασίλκιβ, στα νοτιοδυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας, ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν ένα διυλιστήριο πετρελαίου που παραδόθηκε στις φλόγες.

Να προχωρήσουν στον αποκλεισμό ορισμένων ρωσικών τραπεζών από το σύστημα SWIFT, στο πλαίσιο της επιβολής επιπλέον κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας για τη συνεχιζόμενη επίθεσή της στην Ουκρανία, αποφάσισαν ΕΕ, ΗΠΑ, Βρετανία και Καναδάς. Σε κοινή τους δήλωση αναφέρουν ότι θα ζητήσουν από τη Ρωσία να λογοδοτήσει και θα διασφαλίσουν συλλογικά ότι αυτός ο πόλεμος είναι μια στρατηγική αποτυχία για τον Πούτιν. Το ζήτημα του αποκλεισμού της Ρωσίας από το SWIFT, θα συζητηθεί σήμερα σε τηλεδιάσκεψη που θα έχουν οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ.

“Προετοιμαζόμαστε για να συμμορφωθούμε με τις επίσημες οδηγίες” απάντησε η Κοινότητα για την Παγκόσμια Διατραπεζική Οικονομική Επικοινωνία (SWIFT).

H Ιαπωνία θα συντονιστεί με τους εταίρους της στην G7 για την απόφαση επιβολής νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας.

Σε επίπεδο εξοπλισμού, την παράδοση 1000 αντιαρματικών και 500 πυραύλων Stinger στην Ουκρανία ενέκρινε η Γερμανική Καγκελαρία. Η Γαλλία αποφάσισε να στείλει περισσότερο αμυντικό στρατιωτικό εξοπλισμό και καύσιμα.

Στους 10 ανήλθε ο αριθμός των ομογενών που έχασαν τη ζωή τους από ρωσικά αεροπορικά πυρά στην Ανατολική Ουκρανία. “Σταματήστε τους βομβαρδισμούς”, έγραψε στο Twitter στα αγγλικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ανάρτηση στα ελληνικά έκανε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν εκφράζοντας την θλίψη του. “Δεν είναι μόνο ο λαός της Ουκρανίας που πενθεί εξαιτίας του πολέμου που προκάλεσε η Ρωσία, αλλά όλοι οι λαοί της Ευρώπης. Απόψε σκεφτόμαστε με θλίψη την Ελλάδα που έχασε άδικα δέκα ομογενείς που ζούσαν στην Ουκρανία κοντά στην Μαριούπολη” έγραψε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Την παραίτησή του από την ομάδα της Τσέλσι ανακοίνωσε ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρόμαν Αμπράμοβιτς μετά τις κυρώσεις της Βρετανίας στη Ρωσία. Δήλωσε ότι αφήνει τη διαχείριση και την εποπτεία του συλλόγου στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της ομάδας.

Σε ισχύ η διακοπή της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στην Εγνατία Οδό, όπου αναμένεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις εξαιτίας της κακοκαιρίας ‘’Μπιάνκα, η οποία θα πλήξει κυρίως τη βόρεια Ελλάδα.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, στις 5 και τέταρτο παίζουν: ΠΑΟΚ – Ιωνικός. 7 και μισή: Ολυμπιακός – ΟΦΗ και Παναθηναϊκός – ΑΕΚ. Χθες: Αστέρας Τρίπολης- Άρης: 0-2 και Παναιτωλικός – Βόλος: 0-0.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Αττική. Από το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα