back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Η Ουκρανία συμφώνησε να πραγματοποιήσει συνομιλίες στην περιοχή του Γκομέλ στη Λευκορωσία όπως μεταδίδει το πρακτορείο ΡΙΑ ΝΟΒΟΣΤΙ επικαλούμενο δηλώσεις του βοηθού του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι. Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των ηγετών της Λευκορωσίας και της Ουκρανίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο και Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Παράλληλα ο Ουκρανός Πρόεδρος έκανε γνωστό ότι η χώρα του προσέφυγε κατά της Ρωσίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει για την παραποίηση της έννοιας της γενοκτονίας, προκειμένου να δικαιολογήσει μια επίθεση. Αιτούμαστε να ληφθεί μια επείγουσα απόφαση που θα καλεί να διακόψει τις στρατιωτικές δραστηριότητές της αμέσως και αναμένουμε να ξεκινήσουν δίκες την επόμενη εβδομάδα”, έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Ουκρανικό λαό πραγματοποιούν αυτή την ώρα υπό βροχή, στο Σύνταγμα, γυναίκες από την Ουκρανία στην χώρα μας, με άμεσο αίτημα να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και οι πολεμικές επιχειρήσεις από την Ρωσία στην χώρα τους. Στο πλευρό τους βρίσκονται και Έλληνες πολίτες. Οι περίπου 500 διαδηλωτές κρατούν αντιπολεμικά πλακ ατ με συνθήματα κατά της Ρωσίας και σε κάποια από αυτά περιγράφουν τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν ως τον Χίτλερ της νεότερης ιστορίας. Οι συγκεντρωθέντες φωνάζουν συνθήματα υπέρ της ειρήνης και οι περισσότεροι τονίζουν ότι συγγενείς και φίλοι βρίσκονται στις εμπόλεμες περιοχές, προτάσσοντας ασφαλώς το θέμα των πρώτων θυμάτων του πολέμου και του άμαχου πληθυσμού.

Έκτακτη συνεδρίαση είχε σήμερα το γερμανικό κοινοβούλιο με επίκεντρο τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς έκανε λόγο για έναν επιθετικό πόλεμο του Πούτιν ο οποίος απειλεί την ελευθερία και την ακεραιότητα όχι μόνο της Ουκρανίας αλλά και όλης της Ευρώπης. «Είναι αναγκαία η ενίσχυση της άμυνας της Γερμανίας και γι’ αυτό θα διατεθεί ένα έκτακτο κονδύλιο 100 δισ. ευρώ για την ενίσχυση του γερμανικού στρατού», τόνισε μεταξύ άλλων.

Την ενόχλησή της εξέφρασε η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα για τη στάση της Ελλάδας στην ουκρανική κρίση κάνοντας μάλιστα λόγο για «αντιρωσική προπαγάνδα». «Καλούμε όλους, που τόσο βιάστηκαν χθες να κατηγορήσουν για όλα τη Ρωσία (όπως πάντα), να συνέλθουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να σταματήσουν την αντιρωσική προπαγάνδα και να δείξουν ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σοβαρότητα», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή της.

Τους 368.000 έφθασαν οι πρόσφυγες που έφυγαν για να γλυτώσουν από τις μάχες στην Ουκρανία, μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής την Πέμπτη, καταφεύγοντας σε γειτονικές χώρες και ο αριθμός τους «συνεχίζει να αυξάνεται», έγινε σήμερα γνωστό από τα Ηνωμένα Έθνη.

«Ζούμε την 11η Σεπτεμβρίου της Ευρώπης», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, αναφερόμενος στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο κ. Μπακογιάννης συμμετέχει στο Φόρουμ των Δημάρχων της Μεσογείου, το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα στην Φλωρεντία. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υπογράμμισε ότι: “είμαστε όλοι σοκαρισμένοι από την βαρβαρότητα του πολέμου και φοβισμένοι από τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία. Είμαστε, όμως, και υπερήφανοι για το θάρρος που δείχνει ο ουκρανικός λαός.”

Σε εξέλιξη έρευνες της αστυνομίας στη Χαλκίδα για την δολοφονία 73χρονου παντοπώλη μέσα στο κατάστημά του επί της οδού Αναπαύσεως. Το θύμα βρέθηκε νεκρό χωρίς να υπάρχουν ίχνη αίματος. Έχει ζητηθεί η συνδρομή ιατροδικαστή για να εξακριβωθεί εάν υπήρξε πνιγμός.

Κλειστή έως τις 6 το απόγευμα θα είναι η οδός Αθηνάς μεταξύ των οδών Σοφοκλέους και Λυκούργου λόγω διεξαγωγής κινηματογραφικών γυρισμάτων.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, στις 5 και τέταρτο παίζουν: ΠΑΟΚ – Ιωνικός. 7 και μισή: Ολυμπιακός – ΟΦΗ και Παναθηναϊκός – ΑΕΚ.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Αττική. Σταδιακά τα φαινόμενα εξασθενούν. Θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα