back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εντολή Πούτιν για ύψιστη επιφυλακή των ρωσικών πυρηνικών δυνάμεων

Διαβάστε επίσης

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε να τεθούν σε επιφυλακή οι ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις αποτροπής, έπειτα από τις “επιθετικές δηλώσεις” μελών του ΝΑΤΟ, όπως ανέφερε στο πλαίσιο συνάντησής του με υψηλόβαθμους ρώσους αξιωματούχους, αναφερόμενος στην επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία και την επαπειλούμενη επιβολή κυρώσεων και στον ίδιο αλλά και στην στρατιωτική και οικονομική ενίσχυση της Ουκρανίας από τη Δύση.

«Διατάζω το υπουργείο Άμυνας και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων να θέσουν τις δυνάμεις αποτροπής του ρωσικού στρατού στο ειδικό καθεστώς του συναγερμού για μάχη», δήλωσε ο Πούτιν, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του, η οποία μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

«Όπως μπορείτε να δείτε, οι δυτικές χώρες όχι μονάχα λαμβάνουν εχθρικά μέτρα εναντίον της χώρας μας σε οικονομικό επίπεδο— εννοώ τις παράνομες κυρώσεις που όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά, αλλά επίσης ανώτεροι αξιωματούχοι ηγετικών κρατών του ΝΑΤΟ επιτρέπουν στους εαυτούς τους να κάνουν επιθετικές δηλώσεις προς τη χώρα μας», είπε ο Πούτιν.

Λευκός Οίκος: Ο συναγερμός του Πούτιν για τα πυρηνικά αποτελεί μέρος ενός μοτίβου κατασκευασμένων απειλών

Η διαταγή του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να θέσει σε συναγερμό τις ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις αποτελεί μέρος ενός μοτίβου των κατασκευασμένων απειλών της Μόσχας προκειμένου να δικαιολογήσει την επιθετικότητά της, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

«Τον έχουμε δει να το κάνει ξανά και ξανά. Σε καμία χρονική στιγμή η Ρωσία δεν απειλήθηκε από το ΝΑΤΟ, δεν απειλήθηκε από την Ουκρανία», είπε η Ψάκι στην εκπομπή This Week του ABC.

«Πρόκειται για ένα μοτίβο του προέδρου Πούτιν και θα ορθώσουμε το ανάστημά μας σε αυτό. Διαθέτουμε την ικανότητα να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, όμως πρέπει επίσης να φωνάξουμε για το τι βλέπουμε εδώ από τον πρόεδρο Πούτιν», συμπλήρωσε η Ψάκι.

Εξάλλου, οι ΗΠΑ είναι ανοικτές στο ενδεχόμενο να προσφέρουν επιπλέον βοήθεια στην Ουκρανία, σύμφωνα με την Αμερικανίδα αξιωματούχο. Η Ουάσιγκτον δεν έχει αποσύρει από το τραπέζι το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε βάρος του ενεργειακού τομέα της Ρωσίας, πρόσθεσε η Τζεν Ψάκι.

«Δεν τις έχουμε απορρίψει, όμως θέλουμε να κάνουμε κι αυτό και να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο στη διεθνή αγορά και να το κάνουμε με ενωμένο τρόπο», τόνισε η ίδια.

Στόλενμπεργκ: Επικίνδυνη η ρητορική Πούτιν

Η κίνηση του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να θέσει τις ρωσικές δυνάμεις σε συναγερμό είναι επικίνδυνη και ανεύθυνη και προστίθεται στο επιθετικό μοτίβο του Ρώσου προέδρου σχετικά με την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Πρόκειται για μια επικίνδυνη ρητορική. Είναι μια ανεύθυνη συμπεριφορά. Και φυσικά όταν συνδυάζεις αυτήν τη ρητορική με το τι κάνουν στο πεδίο στην Ουκρανία, το να διεξάγουν πόλεμο εναντίον ενός ανεξάρτητου, κυρίαρχου έθνους, να πραγματοποιούν πλήρη εισβολή στην Ουκρανία, αυτό προστίθεται στη σοβαρότητα της κατάστασης», είπε ο Στόλτενμπεργκ στην εκπομπή State of the Union του CNN.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα