back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέο διάβημα Δένδια στον Ρώσο πρέσβη για τους νεκρούς ομογενείς

Διαβάστε επίσης

Tηλεδιάσκεψη είχε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας με τον αποσπασμένο στο Γενικό Προξενείο Μαριούπολης Πρέσβη Φραγκίσκο Κωστελλένο, τον Γενικό Πρόξενο Μανώλη Ανδρουλάκη και τον Γενικό Πρόξενο στην Οδησσό Δημήτρη Δόχτση. Σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν να υπάρξει ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς και για τις δυνατότητες αρωγής προς τους Έλληνες πολίτες και τους Ομογενείς στην Ουκρανία.

Στην εν λόγω τηλεδιάσκεψη ο Γενικός Πρόξενος στη Μαριούπολη ενημέρωσε ότι ο Δήμαρχος του χωριού Σαρτανά ζήτησε από τον πληθυσμό του χωριού να το εκκενώσει και να μετακινηθεί στην Μαριούπολη, η οποία βρίσκεται περίπου δέκα χιλιόμετρα μακριά.

Ο Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε στους ανωτέρω την ευγνωμοσύνη του για το έργο που συντελούν και υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους, δεδομένου ότι η ασφάλεια και η προστασία των Ελλήνων πολιτών και Ομογενών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τη χώρα μας.

Διάβημα

Αργότερα μέσα στην ημέρα θα επιδοθεί διάβημα προς τον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα, Αντρέι Μασλόφ για τον θάνατο των 10 ομογενών, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Η Αθήνα εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένη από τους ισχυρισμούς της Ρωσικής πρεσβείας ότι δεν πραγματοποιήθηκαν χθες αεροπορικές επιδρομές στη συγκεκριμένη περιοχή.

Αλεξάνδρα Βουδούρη 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα