back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Α. Συρίγος: Bρισκόμαστε ενώπιον τεκτονικών αλλαγών αντίστοιχων της περιόδου 1989-1990

Διαβάστε επίσης

 

«Από τη στιγμή που υπάρχουν διαπραγματεύσεις, υπάρχει και ελπίδα ωστόσο είναι εξαιρετικά μικρή στη παρούσα φάση» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, ο υφυπουργός Παιδείας και καθηγητής διεθνούς δικαίου και εξωτερικής πολιτικής, Άγγελος Συρίγος.

Εξήγησε ότι δεν υπάρχουν ορισμένα από τα βασικά προαπαιτούμενα για τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις:  «Το πιο βασικό από όλα είναι, όταν ξεκινούν διαπραγματεύσεις, να υπάρχει κατάπαυση του πυρός. Αυτή τη στιγμή πάνε να γίνουν διαπραγματεύσεις  χωρίς κατάπαυση τους πυρός» 
 
Αναρωτήθηκε εάν ο Πούτιν θα δεχτεί  να υπογράψει συμφωνία με μία κυβέρνηση που ο ίδιος θεωρεί ναζιστική:  «Είναι λίγο προβληματικό αυτό ως σκέψη και έτσι δεν έχουμε υψηλές προσδοκίες για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση» τόνισε.
 
Αναφορικά με την στάση της ΕΕ και ειδικότερα της Γερμανίας ο ‘Άγγελος Συρίγος υπογράμμισε ότι «βρισκόμαστε ενώπιον τεκτονικών αλλαγών αντίστοιχων της περιόδου 1989-1990».
Ο υφυπουργός Παιδείας και καθηγητής διεθνούς δικαίου και εξωτερικής πολιτικής, εκτίμησε ότι «η απόφαση της Γερμανίας είναι η πιο σημαντική από όλες, διότι από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και μετά, η Γερμανία απείχε από την δημιουργία ισχυρού στρατιωτικού μηχανισμού και αυτό ήταν και επιλογή των Ευρωπαϊκών κρατών. Δηλαδή θέλανε τη Γερμανία να κινείται μέσα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης, να μην έχει δυνατότητα αυτονομίας και για πρώτη φορά βλέπουμε αυτό να αλλάζειΑπό τη στιγμή που αποφασίζει κράτος – μέλος της ΕΕ, να ξοδέψει  τόσα χρήματα, τότε αρχίζεις να μιλάς για αυτονομία,  η οποία δεν υπήρχε μέχρι τώρα».      
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα