back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εκδήλωση για την προστασία των νέων στο διαδίκτυο

Διαβάστε επίσης

Με στόχο την πρόληψη και αποφυγή της βίαιης διαδικτυακής ριζοσπαστικοποίησης και στροφής των ευάλωτων νέων στον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία, το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας και το Mediterranean College διοργανώνουν την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022 και ώρα 17.00-18.30, εκδήλωση με θέμα «Η εξάπλωση του διαδικτυακού εξτρεμισμού στους νέους: Προκλήσεις & αντιμετώπιση», στο Mediterranean college campus (Κοδριγκτώνος 13 & Πατησίων 94, Αθήνα).

Η εκδήλωση διεξάγεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος COMMIT: COMMunIcation campaign against exTremism and radicalisation, το οποίο στοχεύει στη βελτίωση των ικανοτήτων των νέων, ηλικίας 13-25 ετών, προκειμένου να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις προκλήσεις που συνδέονται με την εξτρεμιστική διαδικτυακή προπαγάνδα και τη βίαιη ριζοσπαστικοποίηση.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση της πρωτοβουλίας COMMIT, καθώς και η ενημέρωση του κοινού σχετικά με την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους, των ψευδών ειδήσεων, της λαϊκίστικης προπαγάνδας, της βίαιης ριζοσπαστικοποίησης και του εξτρεμισμού που μπορεί να οδηγήσει και στην τρομοκρατία στους νέους ηλικίας 13-25 ετών. Θα συζητηθούν επίσης θέματα όπως η παράνομη χρήση προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο και το ηλεκτρονικό έγκλημα, ενώ θα παρουσιαστεί και η δωρεάν γραμμή συμβουλευτικής υποστήριξης νέων για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Ομιλητές/τριες

  • Δρ. Τριαντάφυλλος Καρατράντος, ερευνητής ΕΛΙΑΜΕΠ – Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής
  • Βασίλης Παπακώστας, Αστυνομικός & Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
  • Κλημεντίνη Διακομανώλη, Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με ειδίκευση σε θέματα Τύπου και Επικοινωνίας
  • Δρ. Αντωνία Τορρένς, Γενική Διευθύντρια του ΚΜΟΠ και Ιδρύτρια του Προγράμματος Live Without Bullying
  • Μαρία Έλλη Δουφεξή Καπλάνη, Κοινωνιολόγος & ερευνήτρια έργου
  • Αφροδίτη Αζάρη, Διαχ/στρια έργου

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Παναγιώτης Κακολύρης, μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του ΚΜΟΠ και Γενικός Διευθυντής SOCIALDOO.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε:

  • Νέους/-ες ηλικίας 13-25 ετών
  • Εκπαιδευτικό προσωπικό (Δάσκαλοι/-ες , Καθηγητές/-ριες) & Σχολεία/εκπαιδευτικά ιδρύματα
  • Γονείς & Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων
  • Φοιτητές/-ριες ΜΜΕ
  • Δημοσιογράφους
  • Ευρύ κοινό

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο:https://forms.gle/YpPDjQB34kobFFELA

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης ΕΔΩ.

Λίγα λόγια για το COMMIT

Το έργο αποσκοπεί στην πρόληψη και αποφυγή της βίαιης ριζοσπαστικοποίησης και στροφής των ευάλωτων νέων στον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία. Στόχος είναι να καλλιεργήσει στους νέους δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν: i) Να δημιουργούν αντι-αφηγήματα που θα αμφισβητούν τη διαδικτυακή εξτρεμιστική προπαγάνδα και εναλλακτικά αφηγήματα που θα προωθούν τις δημοκρατικές αξίες, την ανεκτικότητα και τη συνεργασία. ii) Να μπορούν να αναγνωρίζουν και να αντιστέκονται στο διαδικτυακό εξτρεμιστικό περιεχόμενο.

Επιμέλεια: Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα