back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μ. Θεοδωρίδου: Αξιολογείται η τέταρτη δόση εμβολίου

Διαβάστε επίσης

Για συγκρατημένη χαρά λόγω της αποκλιμάκωσης της πανδημίας, που όμως σκιάζεται λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία, έκανε λόγο η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών από το υπουργείο Υγείας.

«Η μείωση της εμβολιαστικής κάλυψης λόγω του πολέμου οδηγεί σε εμφάνιση λοιμωδών νοσημάτων. Η Συρία μετά από 13 χρόνια ελευθερίας από πολιομελύτιδα λόγω του πολέμου είχε την επανεμφάνιση 35 περιπτώσεων που σημανε συναγερμό σε γειτονικές χώρες και στην Ευρώπη. Καμία χώρα δεν είναι άνοση στα λοιμώδη νοσήματα»

Αναφέρθηκε ακόμα σε συστάσεις για τον εμβολιασμό ανοσοκασταμένων παιδιών και ενηλίκων. «Για παιδιά και εφήβους 5-17 ετών συστήνεται η τρίτη δόση, 4 εβδομάδες από την δεύτερη. Για ενηλίκους συστήνεται ο εμβολιασμός με αναμνηστική 4η δόση, τρεις μήνες μετά τη 3η δόση. Αξιολογείται η τέταρτη δόση εμβολίου» σημείωσε.

«Η χορήγηση τέταρτης δόσης απασχολεί όλα τα κράτη και ήδη η Αγγλία όπου υπάρχουν πληροφορίες ότι την ενέκρινε για τους άνω των 70 ετών. Θετική και η τοποθέτηση της Αμερικής. Ταυτόχρονα όμως, αυξάνονται και οι πληροφορίες ότι η ανοσία από τις τρεις δόσεις προφυλάσσει για μακρό χρονικό διάστημα. Θα γίνει αξιολόγηση για την τέταρτη δόση, θα μας απασχολήσει το θέμα αυτό, αλλά η ανοσία στις τρεις δόσεις ξεπερνά όχι μόνο τους 6 μήνες αλλά και το χρόνο», τόνισε η κ. Θεοδωρίδου.

 

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα