back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ά. Σκέρτσος: Θα στηρίζουμε τους πιο ευάλωτους, όσο διαρκεί η κρίση

Διαβάστε επίσης

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις στις ζωές των ανθρώπων και την οικονομία, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνέντευξης του υπουργού Επικρατείας ‘Ακη Σκέρτσου, το βράδυ της Τρίτης, στον τηλεοπτικό σταθμό action24.

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι το ενεργειακό πρόβλημα είναι «πάρα πολύ δύσκολο, το ζούμε όλοι καθημερινά, όλοι βλέπουμε τους λογαριασμούς μας να ανεβαίνουν, ωστόσο η κυβέρνηση το είδε πολύ νωρίς, έλαβε πρωτοβουλίες από τον Σεπτέμβριο», μια στήριξη που «θα συνεχιστεί όσο κρατά η κρίση». Όμως, τώρα, συμπλήρωσε με έμφαση, «πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να βρεθούν και να δοθούν και ευρωπαϊκές λύσεις πλέον, πέραν αυτών που έχουν δοθεί ως τώρα».

Σύμφωνα με τον κ.  Σκέρτσο, η σημερινή πολεμική κρίση αναδεικνύει τρία ευρωπαϊκά ελλείμματα: το διπλωματικό, το αμυντικό και το ενεργειακό έλλειμμα: «αυτά είναι τρία θέματα που έχουν αναδειχθεί από τον πρωθυπουργό, ειδικά ως προς το ενεργειακό έχουμε πει ότι χρειάζεται ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός εξομάλυνσης των αυξήσεων που σημειώνονται στους λογαριασμούς μας. Θα πρέπει να δοθεί πρόσθετος χώρος, που δεν θα καταγράφεται στα λογιστικά βιβλία, δεν θα μετριέται στο έλλειμμα και το χρέος».

«Ξέρουμε ότι οι πολίτες δυσκολεύονται» τόνισε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στους πολίτες, όπως στάθηκε και στην πανδημία. Εν τέλει, «θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε ειδικά για τους πιο ευάλωτους, τα χαμηλότερα εισοδήματα, να υπάρξει πρόσθετη στήριξη εντός των ορίων και των δυνατοτήτων που έχουμε. Ισχυρή ανάκαμψη σημαίνει και ένα κράτος πρόνοιας το οποίο νοιάζεται. Χωρίς ισχυρή οικονομία δεν μπορείς να έχεις κράτος πρόνοιας».

Ερωτηθείς για τις επιπτώσεις από τον πόλεμο, στον ελληνική τουρισμό, απάντησε ότι είναι πολύ νωρίς για υπολογισμούς σε ό,τι αφορά την επίδραση στο ΑΕΠ, πάντως, διευκρίνισε ότι «οι προκρατήσεις του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου συνεχίζονται στο ίδιο επίπεδο».

Εξάλλου, «λόγω της πανδημίας, τα τελευταία δύο χρόνια, η συνεισφορά Ρώσων τουριστών δεν ήταν τόσο σημαντική στα έσοδά μας, άρα δεν έχουμε να χάσουμε πολλά από το κλείσιμο της ρωσικής και ουκρανικής αγοράς».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα