back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πλαφόν σε καύσιμα και σιτάρι – Εντός της ημέρας η τροπολογία

Διαβάστε επίσης

Την επιβολή πλαφόν στο ποσοστό κέρδους σε καύσιμα, σιτηρά και σε όποιο προϊόν η τιμή του επηρεάζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία, προωθεί η Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ημέρας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία με την οποία τα περιθώρια κέρδους ειδικά για τα καύσιμα δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερα εκείνων που ίσχυαν τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η τροπολογία θα αφορά στο σύνολο της αγοράς καυσίμων, από τα διυλιστήρια μέχρι και τα πρατήρια, ενώ στην ίδια θα αναφέρονται και τα ανώτατα περιθώρια κέρδους σε σιτηρά.

Mιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι, πως «δεν θα μπει αόριστα πλαφόν στο περιθώριο κέρδους» και πλέον, κατ΄ανώτατη τιμή, το περιθώριο κέρδους του Σεπτέμβριου του 2021 θα είναι ο οδηγός. Μάλιστα διασαφήνισε ότι η επιλογή αυτή γίνεται με μέριμνα και για τις περιοχές όπως τα νησιά όπου υπάρχουν αυξημένα κόστη (πχ μεταφοράς) και γι’αυτό προβλέπεται ο προσδιορισμός του πλαφόν κέρδους στη βάση εσόδων – εξόδων.

«Γενικά όλες οι επιχειρήσεις να καταλάβουν ότι πρέπει να βάλουν πλάτη αυτή τη δεδομένη συγκυρία» σημείωσε ενώ προανήγγειλε ότι σήμερα ή αύριο θα δημοσιοποιηθούν βαριά πρόστιμα, σε πολλές επιχειρήσεις στην τροφική αλυσίδα, για υπερβολικό κέρδος, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων ελέγχων.

Η σχετική τροπολογία είναι έτοιμη και θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα