back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σχέδιο υποδοχής των προσφύγων του πολέμου ζητά η Ανοιχτή Πόλη

Διαβάστε επίσης

Αίτημα για την κατάρτιση σχεδίου υποδοχής των προσφύγων από την Ουκρανία θα καταθέσει στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο η Ανοιχτή Πόλη. Όπως τονίζει, μεταξύ άλλων η Αθήνα οφείλει να μεριμνήσει τόσο για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία όσο και για εκείνους που προέχονται από άλλες χώρες.

Αίτημα της Ανοιχτής Πόλης για σχέδιο υποδοχής των προσφύγων του πολέμου

Καταθέτουμε αίτημα στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο, ώστε η δημοτική αρχή να συγκροτήσει άμεσα σχέδιο για την υποδοχή των προσφύγων από την Ουκρανία και την κάλυψη των βασικών αναγκών τους. Η κυβέρνηση θα πρέπει να μεριμνήσει για την παροχή ασύλου στους πρόσφυγες και παράλληλα να χρηματοδοτήσει κατάλληλα τις απαιτούμενες υποδομές για τη στέγαση και την ένταξη των προσφύγων στον κοινωνικό ιστό, καθώς μάλιστα η αναμενόμενη κατάργηση της δομής φιλοξενίας στον Ελαιώνα δημιουργεί πρόσθετη ανησυχία.

Η μέριμνα για τους πρόσφυγες, τόσο εκείνους από την Ουκρανία όσο και όλους όσους έχουν αναζητήσει καταφύγιο στη χώρα μας από άλλες περιοχές, είναι δείγμα του δικού μας πολιτισμού. Η Αθήνα οφείλει να θέσει ψηλά τον πήχη του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, όπως αναλογεί στην ιστορία της που είναι αξεδιάλυτα συνυφασμένη με την προσφυγιά.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα