back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γερμανία: Περισσότερα από 50.000 άτομα διαδήλωσαν στο Μόναχο κατά της ρωσικής εισβολής

Διαβάστε επίσης

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι διαδήλωσαν απόψε στο Μόναχο κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. «Σήμερα είμαστε όλοι Ουκρανοί», δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ στο συγκεντρωμένο πλήθος. «Σταματήστε αμέσως αυτόν τον τρελό πόλεμο», κάλεσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ο Δήμαρχος της πόλης, Ντίτερ Ράιτερ.

Η συμμετοχή στη συγκέντρωση ξεπέρασε κατά πολύ το αναμενόμενο, καθώς είχαν δηλωθεί μόνο 5.000 συμμετοχές, ενώ τη διαδήλωση, η οποία εξελίχθηκε ειρηνικά, περιφρούρησαν 500 αστυνομικοί.

Πολλοί διαδηλωτές ήταν ντυμένοι στα χρώματα της σημαίας της Ουκρανίας, γαλάζιο και κίτρινο και κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα κατά του πολέμου και του ρώσου προέδρου. «Σταματήστε τον Πούτιν», «Προστατέψτε την Ουκρανία», «Αφήστε την ειρήνη να κερδίσει», ήταν κάποια από αυτά.

«Ποτέ δεν πίστευα ότι τα εγγόνια μου θα με ρωτούσαν αν θα έρθουν τα τανκς στο Μόναχο», δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης, ενώ ο Μάρκους Ζέντερ τόνισε ότι «δεν πρόκειται ποτέ να δεχτούμε έναν τέτοιο απρόκλητο πόλεμο στην Ευρώπη». «Δε θέλουμε ποτέ ξανά να βρεθούμε στη λάθος πλευρά της Ιστορίας», δήλωσε η πρόεδρος του βαυαρικού κοινοβουλίου, Ίλζε Άιγνκερ.

Τον λόγο έλαβε και ο πρόξενος της Ουκρανίας στο Μόναχο Γιαρμίλκο Γιούρι, ο οποίος έκανε λόγο για πόλεμο εναντίον και αμάχων στη χώρα του και κάλεσε όλους να βοηθήσουν στην απομόνωση της Ρωσίας. «Το τίμημα του πολέμου θα πρέπει να είναι τόσο μεγάλο ώστε να καταθέσουν τα όπλα. Βοηθήστε μας να πολεμήσουμε. Πιστέψτε στη γενναιότητά μας και ενισχύστε μας», είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στους Γερμανούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα