back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

«Μαζί για το Παιδί»: Δωρεάν ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς

Διαβάστε επίσης

Δωρεάν ψυχόεκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς, διοργανώνει μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ZOOM, το Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς, παιδιά και εφήβους της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». Τα σεμινάρια απευθύνονται αποκλειστικά σε κατοίκους Κρήτης, Κυκλάδων, Κορίνθου, Θήβας και Οινοφύτων.

Πρώτο σεμινάριο με θέμα «Οριοθέτηση στην οικογενειακή ζωή» τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022 (18:00-19:15)

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση της σημαντικότητας της οριοθέτησης στην οικογενειακή ζωή και η διαφοροποίηση της καθώς το παιδί αλλάζει αναπτυξιακή φάση. Τα όρια δημιουργούν ένα σταθερό πλαίσιο ικανό να προστατεύει και να παρέχει ασφάλεια, ενώ ταυτόχρονα να προωθεί την αυτονομία.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες της Ένωσης η λέξη «όριο» φαίνεται να απασχολεί καθημερινά τους γονείς, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί μια σύγχυση τόσο σε σχέση με τη σημασία της όσο και με το ποιος είναι ο ορθός τρόπος να τεθεί ένα όριο.

Τα όρια είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του συνόλου της οικογένειας αλλά και του κάθε μέλους ξεχωριστά. Αναλόγως, τον τρόπο που θα τεθούν και τον στόχο τους μπορεί να είναι λειτουργικά ή δυσλειτουργικά. Η θέσπιση ορίων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το γονεϊκό ρόλο.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ 

Δεύτερο σεμινάριο με θέμα «Έφηβοι – γονείς: Προκλήσεις για μια νέα ισορροπία στην σχέση τους» την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 (11:00 – 12:15)

Η εφηβεία είναι μια περίοδος έντονων σωματικών και ψυχικών αλλαγών, μια περίοδος μετάβασης από την παιδική στην ενήλικη ζωή που δημιουργεί ανησυχίες, συγκρούσεις και την πρόκληση για τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης γονέων-εφήβων.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να ανοίξει η συζήτηση για τον τρόπο που η εφηβεία επηρεάζει τον τρόπο που ο έφηβος σχετίζεται με τους γονείς του/της και για το πώς απαντούν οι γονείς σε αυτές τις αλλαγές, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις αυτής της περιόδου με ψυχραιμία, κατανόηση και σταθερότητα.

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ

Info

  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν link για να συνδεθούν μισή ώρα πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, οι θέσεις είναι περιορισμένες.
  • Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας «Ελληνικά Καλώδια».
  • Πληροφορίες: στην Τηλεφωνική  Γραμμή 115 25  ή στο email: [email protected]

Επιμέλεια: Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα