back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ευρωβαρόμετρο: Οι περισσότερες γυναίκες στην ΕΕ αποδίδουν στην πανδημία της COVID-19 την αύξηση της έμφυλης βίας

Διαβάστε επίσης

Σχεδόν τρεις στις τέσσερις γυναίκες στην ΕΕ πιστεύουν ότι η πανδημία της COVID-19 προκάλεσε αύξηση της σωματικής και ψυχολογικής βίας εναντίον τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ευρωβαρόμετρου, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση αυτή, που έγινε για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενόψει της Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, δείχνει ότι το 77% των γυναικών στην ΕΕ πιστεύει ότι η πανδημία προκάλεσε αύξηση στην έμφυλη βία στις χώρες τους, κάτι που δηλώνουν οι 9 στις 10 γυναίκες που ρωτήθηκαν στην Ελλάδα και την Πορτογαλία.

Στην ερώτηση πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, το 58% των γυναικών απάντησε ότι θα πρέπει να καταστεί ευκολότερη η καταγγελία έμφυλης βίας.

Περίπου το ένα τρίτο των γυναικών στην ΕΕ δήλωσε επίσης ότι η πανδημία είχε αρνητικό αντίκτυπο στο προσωπικό τους εισόδημα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε σε δείγμα σχεδόν 27.000 γυναικών ηλικίας 15 ετών και άνω και από τις 27 χώρες μέλη της ΕΕ.

“Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του Ευρωβαρόμετρου επιβεβαιώνουν αυτό που γνωρίζουμε ήδη: η πανδημία της COVID-19 επηρέασε δυσανάλογα τις γυναίκες και τα κορίτσια με μυριάδες τρόπους”, δήλωσε ο Ευρωβουλευτής Ρόμπερτ Μπίντρον, ο οποίος προεδρεύει της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα