back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σχέδιο επαγγελματικής στήριξης των Ουκρανών προσφύγων εξετάζει το Υπουργείο Εργασίας

Διαβάστε επίσης

Σχέδιο επαγγελματικής στήριξης των Ουκρανών προσφύγων που καταφεύγουν στην χώρα μας, φέρεται να εξετάζει το υπουργείο Εργασίας, σε συνεργασία με τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανάπτυξης, και Τουρισμού.

Πρώτο βήμα, η καταγραφή των αναγκών (και δυνατοτήτων) της ελληνικής αγοράς εργασίας για εποχικό ή μόνιμο προσωπικό, που δεν καλύπτονται από το εγχώριο ανθρώπινο δυναμικό στον αγροτικό τομέα, τη μεταποίηση, τον τουρισμό, την εστίαση και τις εταιρείες τεχνολογίας.

Η φιλοξενία και η στήριξη των προσφύγων, καθώς και η εκπαίδευση των παιδιών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης ενημέρωσης μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας, Γιώργου Σταμάτη και της Συντονιστικής Επιτροπής των Ουκρανικών Κοινοτήτων στην Ελλάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων.

Ο κ. Σταμάτης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Ουκρανικών κοινοτήτων για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Ελληνικής Πολιτείας στο πλαίσιο της υποστήριξης και της υποδοχής των Ουκρανών προσφύγων που καταφθάνουν στην ελληνική επικράτεια.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Ουκρανικών κοινοτήτων στην Ελλάδα κατέθεσε μια σειρά από επίκαιρα ερωτήματα, δηλώνοντας, παράλληλα, τη διαθεσιμότητα της για την ενίσχυση των δράσεων και πρωτοβουλιών εν όψει των κρίσιμων προκλήσεων που θα συνοδεύσουν την έλευση των ανθρώπων από την Ουκρανία.

Στη συνάντηση έδωσαν το παρόν από τις Ουκρανικές κοινότητες, “η Γη του Πελαργού”, ο “Σύλλογος Ενίσχυσης και Προβολής της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Τρεμπίτα”, η “ΕλληνοΟυκρανική Σκέψη”, η “Ukrainian Women in Greece”, η κοινότητα “Μπορισθένης”, η ιδρύτρια του Humanity Greece Γεωργία Παράσχου.

Όλα τα μέρη συμφώνησαν στη διατήρηση συνεχούς επαφής, ενημέρωσης και επικοινωνίας αναφορικά με τα γεγονότα καθώς επίσης και στην περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα