back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Θ. Πλεύρης: Επεξεργαζόμαστε την παράταση της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Διαβάστε επίσης

Την πρόθεση της Πολιτείας να ενισχύσει τις οικογένειες των γιατρών και των νοσηλευτών που έχασαν τη ζωή τους από τον νέο κορονοϊό Covid-19 εν ώρα καθήκοντος, αλλά και να φέρει διάταξη που θα θέτει οριστικά εκτός ΕΣΥ όσους υγειονομικούς αρνούνται τον εμβολιασμό, γνωστοποίησε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Χρήστου Μπουκώρου, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι θα υπάρξει έμπρακτη ανταμοιβή από την Πολιτεία προς τις οικογένειες των υγειονομικών που έχασαν τη ζωή τους στην πρώτη γραμμή. «Δεν αρκούν τα «ευχαριστώ» προς όσους με αλτρουισμό προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στον συνάνθρωπο,και για το λόγο αυτό θα υπάρξει όταν έχουμε την πλήρη εικόνα, μια συνολική αντιμετώπιση του θέματος με κορωνίδα τη βοήθεια στις οικογένειες των υγειονομικών που έχασαν τη ζωή τους», είπε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Πλεύρης με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη, γνωστοποίησε ότι το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται διάταξη που θα προβλέπει είτε την παράταση της αναστολής εργασίας και μετά τις 31 Μαρτίου για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, είτε θα περιλαμβάνει την ρητή πρόβλεψη ότι ο εμβολιασμός θα αποτελεί τυπικό προσόν για να παρέχει κάποιος τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ.

«Όποιος αρνείται την επιστήμη του δεν μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ», τόνισε ο υπουργός, λέγοντας ότι η Πολιτεία δεν εκβιάζεται. Παράλληλα, είπε ότι οι θέσεις που θα αδειάσουν στο ΕΣΥ, θα προκηρυχθούν.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα