back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Δραματική είναι η κατάσταση στη Μαριούπολη η οποία βρίσκεται και πάλι υπό ρωσική πολιορκία, εν μέσω ανταλλαγής κατηγοριών Ουκρανών και Ρώσων για την αποτυχία λειτουργίας των ανθρωπιστικών διαδρόμων για να απομακρυνθούν οι άμαχοι. Για ανθρωπιστικό αποκλεισμό μίλησε ο δήμαρχος της πόλης, λέγοντας ότι δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και πέντε ημέρες, οι άνθρωποι υποφέρουν από το κρύο, η υδροδότηση έχει σταματήσει και δεν λειτουργούν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Συγκρούσεις μαίνονται στα περίχωρα του Κιέβου. Οι ρωσικές δυνάμεις επιδιώκουν να καλαβάβουν φράγμα υδροηλεκτρικού σταθμού στρατηγικής σημασίας νότια της πρωτεύουσας, προειδοποίησε ο ουκρανικός στρατός

Να αντισταθούν με όλες τις δυνάμεις τους, κάλεσε τους Ουκρανούς με νέο μήνυμά του, ο Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ανακοίνωσε ότι συζήτησε με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν για την οικονομική υποστήριξη της Ουάσιγκτον στο Κίεβο και τις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας. Φέρονται να συζήτησαν μεταξύ άλλων για το ενδεχόμενο να δοθούν στην Ουκρανία μαχητικά αεροσκάφη ανατολικού τύπου από την Πολωνία.

Τα αποτελέσματα των συνομιλιών που είχε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Μόσχα, συζήτησαν κατά τη χθεσινή τους συνάντηση ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς με τον κ. Μπένετ, ο οποίος έχει αναλάβει μεσολαβητική πρωτοβουλία.

Αύριο αναμένεται να διεξαχθεί ο τρίτος γύρο των διαπραγματεύσεων Μόσχας – Κιέβου, σύμφωνα με ουκρανικές πηγές.

Η κυβέρνηση του Καναδά κάλεσε τους πολίτες της χώρας να αποφεύγουν κάθε ταξίδι στη Ρωσία και όσοι βρίσκονται στη ρωσική επικράτεια να την εγκαταλείψουν το συντομότερο.

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό οργανώνει την Τρίτη ο δήμος Αθηναίων, συμμετέχοντας στη δράση του “Όλοι μαζί μπορούμε”. Τα αντικείμενα, κουβέρτες, υπνόσακοι, είδη ατομικής υγιεινής, παιδικές τροφές και φαρμακευτικό υλικό, θα συγκεντρώνονται από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα στο δημαρχιακό μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά. Αναλυτικά τα είδη που μπορείτε να προσφέρετε, στην ιστοσελίδα του σταθμού μας, athina984.gr

Ανοιχτά θα είναι σήμερα τα καταστήματα στη Βαρβάκειο για την προμήθεια των Σαρακοστιανών. Η ιχθυαγορά θα λειτουργήσει όλη τη νύχτα έως το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας. Εξάλλου ανοικτά θα είναι αύριο αρτοποιεία, μίνι μάρκετ και ιχθυοπωλεία. Κανονικά θα λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές,

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο καθ’ ομολογία δράστης της 4πλης δολοφονίας στην Ανδραβίδα. Θύματα οι γονείς και τα δυο παιδιά τους 2,5 ετών και 18 μηνών. Από τη θηριωδία γλίτωσε ο 12χρονος γιός της οικογένειας, ο οποίος έλειπε από το σπίτι. Ο 60χρονος κατηγορούμενος, είναι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού όπου διέμενε η οικογένεια.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Αττική και ενδεχομένως μεμονωμένες καταιγίδες. Θερμοκρασία από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα