14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

8 Γυναίκες για τις 8 Μαρτίου

Διαβάστε επίσης

8 Γυναίκες για τις 8 Μαρτίου

Ιστορίες γυναικών:

Γυναίκες που τα καταφέρνουν, γυναίκες που δεν τα καταφέρνουν, γυναίκες που ψάχνουν, που απογοητεύονται, αλλάζουν πορεία ή προχωρούν στην ίδια.

Γυναίκες που προσπαθούν, που δημιουργούν κοινότητες και υποστηρίζουν η μία την άλλη. Γυναίκες όπως εμείς. Η σειρά podcast «Ιστορίες Γυναικών» του Αθήνα 9.84 είναι αφιερωμένη σε γυναίκες και επιχειρεί να μοιραστεί τις ιστορίες τους.

Χωρίς ωραιοποίηση και ύμνους,
χωρίς ρετούς και στρογγυλέματα.
Αληθινές γυναίκες.
Γυναίκες που εμπνέουν.

Παρουσίαση – Επιμέλεια: Φωτεινή Κοκκινάκη

 

Έλενα Συλλιγνάκη

Η Έλενα δίνει τον προσωπικό της αγώνα με την υπογονιμότητα, εδώ και αρκετά χρόνια. Ψάχνοντας για ιστορίες ενδυνάμωσης στα ελληνικά social media συνειδητοποίησε ότι γύρω από το θέμα αυτό δε γινόταν ανοιχτά λόγος σε δημόσιο επίπεδο. Και έτσι πήρε απόφαση να κάνει την αρχή δημιουργώντας την κοινότητα «No Baby News».

 

Γεωργία Παράσχου

Η Γεωργία είναι μία γυναίκα που δεν μπορεί να μην προσφέρει. Από την εφηβεία της έως σήμερα. Από την UNESCO έως το Humanity Greece. Η ίδια δεν σταματά στιγμή να σκέφτεται τρόπους να βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους.

 

Σοφία Μάντη

Η Σοφία δουλεύει δύο χρόνια σε νοσοκομείο αναφοράς COVID19. Δύο χρόνια στην καρδιά της κρίσης, 21 στη νοσηλευτική. Η Σοφία είναι ο ορισμός της χαράς κι ας έρχεται κάθε μέρα αντιμέτωπη με το θάνατο. Έχει τη μουσική για καταφύγιό της και πορεύεται αισιόδοξα.

 

Σήλια Τσιούφη

Η Σήλια απέκτησε λεύκη σε ηλικία 12 ετών. Το περιβάλλον της, προσπαθώντας να την προστατέψει από τα κακοπροαίρετα σχόλια και βλέμματα, δημιούργησε ένα άγχος που ήταν ξένο στο χαρακτήρα της. Για αυτό αρνήθηκε να ζήσει με αυτό και αποφάσισε να πορευτεί με ανοιχτό μυαλό.

 

Ήρα Κατσούδα

Η Ήρα είναι standup comedian αλλά όχι και πολύ αστεία. Άλλωστε είναι γυναίκα και οι γυναίκες πάσχουν από χιούμορ. Και αν αυτό σας φαίνεται εξωφρενικό, να είστε βέβαιοι ότι το έχει ακούσει, μαζί με ποικίλα άλλα κλισέ. Συστήνει το χιούμορ ως καλή ιδέα για να αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα.

 

Katherine Reilly

Η Katherine είναι καθηγήτρια αγγλικών και συγγραφέας πολλών βιβλίων. Επίσης είναι ανοιχτά τρανς γυναίκα και υπερασπίζεται την ορατότητα των τρανς ατόμων με αγάπη και ζήλο. Επιλέγει την αγάπη και την ενσυναίσθηση και γιορτάζει την ημέρα της γυναίκας επειδή είναι γυναίκα.

 

Γιοβάννα Λύκου

Η Γιοβάννα είναι οινοχόος, ή αλλιώς σομελιέ και όταν ήρθε η ώρα δε φοβήθηκε να μηδενίσει και να πάρει τη ζωή της αλλιώς. Διαγράφει τη δική της πορεία σε ένα επάγγελμα που είναι ανδροκρατούμενο αλλά η ίδια πιστεύει στις ευκαιρίες και στους ανθρώπους και όχι στους έμφυλους διαχωρισμούς.

 

Αλεξάνδρα Σταματοπούλου

Η Αλεξάνδρα είναι Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια της Κολύμβησης αλλά η μεγάλη της αγάπη παραμένει η ενόργανη γυμναστική. Ο δρόμος της δεν ήταν εύκολος αλλά όταν συγκεντρώνεται στον εαυτό της καταφέρνει να ξεπερνά τα εμπόδια. Με τη στάση της διεκδικεί καθημερινά τα δικαιώματα της ίδιας και όλων των γυναικών στον αθλητισμό και την κοινωνία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα