back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Τσεχία έχει δεχθεί πάνω από 100.000 Ουκρανούς πρόσφυγες μέχρι σήμερα

Διαβάστε επίσης

Περισσότεροι από 100.000 Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Τσεχία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς η χώρα και άλλα κράτη στην κεντρική Ευρώπη εντείνουν τις προσπάθειες για να δεχτούν Ουκρανούς που τρέπονται σε φυγή μετά τη ρωσική εισβολή.

Τουλάχιστον 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία μετά την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου, με τους περισσότερους να περνούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην ανατολική Πολωνία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία και τη βόρεια Ρουμανία.

Το τσεχικό υπουργείο είπε ότι από τους ανθρώπους που συνέχισαν το ταξίδι τους στην Τσεχία, περίπου 57.000 έχουν ήδη λάβει ειδικές βίζες. Περισσότεροι από τους μισούς είναι παιδιά.

Περίπου το ένα τέταρτο των προσφύγων έχει πάει στην πρωτεύουσα Πράγα, ανέφερε. Οι αρχές εκεί χρειάστηκε σήμερα να κλείσουν προσωρινά το κέντρο βοήθειας προσφύγων της πόλης, λόγω της μεγάλης προσέλευσης.

Οι Ουκρανοί αποτελούν τη μεγαλύτερη ξένη κοινότητα της Τσεχίας, με σχεδόν 197.000 να διαμένουν νόμιμα στα τέλη του 2021, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει την ταχύτερα εξελισσόμενη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη μετά από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα