back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«VOR – Πέρα από τον νόμο» της Σοφίας Νικολαΐδου

Διαβάστε επίσης

«Το χρήμα είναι γλυκό, διώχνει τις έγνοιες, και σε αυτή τη χώρα από έγνοιες άλλο τίποτα».

Η εγκληματική οργάνωση των Βόρι κυριαρχεί απόλυτα στη Ρωσία, χτίζοντας μια τεράστια αυτοκρατορία, ολοκληρωτικά παντοδύναμη με διασυνδέσεις σε όλο τον κόσμο. Στόχος του φιλόδοξου αρχηγού, του αποκαλούμενου «Πατερούλη», είναι και η πολιτική αναρρίχηση και η επέκταση της παράνομης δραστηριότητας στη Θεσσαλονίκη. Όμως, η δολοφονία του και η επακόλουθη μάχη για τη διαμάχη θα φέρουν τα πάνω κάτω. Το έργο θα δυσκολέψει και η προσπάθεια της ελληνικής Ασφάλειας να αναχαιτίσει την ομάδα.

Η Σοφία Νικολαΐδου γυρίζει σελίδα στο τώρα, παρακολουθώντας μια ιστορία με αλλεπάλληλα μυστικά. Η δίψα για εξουσία, επιβολή και χρήμα επικρατεί, χωρίς να αφήνει ανεπηρέαστους ακόμη και τους πιο αθώους. Η διαφθορά κυριαρχεί με ελάχιστα περιθώρια ελπίδας. Ο κάθε χαρακτήρας – από τους πολλούς του βιβλίου- κρύβει ένα σκοτάδι μέσα του, ενώ ακόμη και όταν το κακό φαίνεται να έχει νικηθεί, η συγγραφέας έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι ίσως και να μην είναι έτσι. Μπορεί απλά ο δαίμονας να έχει αλλάξει μορφή.

«Να ξεκινάς κάτι. Να βγαίνει ξαφνικά κάτι άλλο, κι αυτό να συνεχίζεται επ’ άπειρον, σαν τις ρώσικες κούκλες. Να μην υπάρχει μια αλήθεια να πιαστείς, μια αλήθεια σταθερή σαν βράχος. Μονάχα πέπλα που τραβιούνται κι από πίσω αποκαλύπτονται νέα πέπλα. Κι αυτό να μην τελειώνει πουθενά».

Το μυθιστόρημα της Σοφίας Νικολαΐδου «VOR – Πέρα από τον νόμο» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Κώστας Μοστράτος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα