back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Α. Ροκοφύλλου: Καινοτομία του Δήμου Αθηναίων, η αντιδημαρχία Ισότητας

Διαβάστε επίσης

2022-03-08

«Η αντιδημαρχία Ισότητας αποτελεί καινοτομία του Δήμου Αθηναίων και του Κώστα Μπακογιάννη. Όραμά μας είναι κάποια στιγμή να μην υπάρχει λόγος να υφίσταται, προκειμένου να συνεισφέρει σε ζητήματα που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα, όπως μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους, χωρίς βία και διακρίσεις» δήλωσε μεταξύ άλλων στον Αθήνα 984, η νομικός και Αντιδήμαρχος πολιτικών ισότητας και αντιμετώπισης των διακρίσεων και της έμφυλης βίας, Αννα Ροκοφύλλου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Κατερίνα Παπαβασιλείου και με αφορμή το αφιέρωμα του σταθμού της πόλης στη σημερινή παγκόσμια επέτειο της Ημέρας της Γυναίκας υπό συνθήκες εισβολής στην Ουκρανία, σχολίασε: «Οι δύο δομές του δήμου, ο Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών και των παιδιών τους, καθώς και το Κέντρο Καταπολέμησης της Έμφυλης Βίας που εγκαινίασε τον Δεκέμβριο του 2021 η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δέχονται -δυστυχώς- ολοένα και περισσότερους ανθρώπους (και άνδρες το Κέντρο Καταπολέμησης Έμφυλης Βίας), οι οποίοι αναζητούν καταφύγιο και βοήθεια»

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «ενώ δεν θα έπρεπε να μιλάμε στην εποχή μας για φαινόμενα βίας και διακρίσεων, τα θύματά τους ολοένα αυξάνονται, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πλέον διαθέσιμα ραντεβού στο Κέντρο στήριξης».

Όπως πρόσθεσε «Στις δομές μας παρέχονται ολιστικές υπηρεσίας. Μιλάμε για ένα ευρύ πλέγμα υπηρεσιών από κοινωνιολόγους, ψυχολόγους, νομικές συμβουλές, καθώς και βοήθεια για εύρεση εργασίας ώστε να σταθούν στα πόδια τους».

Η Άννα Ροκοφύλλου δήλωσε υπέρμαχος της αναγνώρισης του όρου της γυναικοκτονίας, σημειώνοντας: «’Ηρθε η ώρα να αναγνωριστεί, επειδή η νομοθεσία οφείλει να ακολουθεί τα σημεία των καιρών. Θα πρέπει να υπάρξει ο όρος με παράλληλη αντιστοίχηση των ποινών κι όπου χρειαστεί θα είμαστε αρωγοί. Παλεύουμε για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και την καταπολέμηση του φαινομένου της έμφυλης βίας, συνολικά. Δεν έχουν τελειώσει τα στερεότυπα και οι γυναικοκτονίες».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα