back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σ. Εφραίμογλου: Απέχουμε πάρα πολύ από το σημείο εκείνο που θα μπορούμε να πούμε ότι οι γυναίκες έχουν τη θέση που τους αξίζει

Διαβάστε επίσης

Η πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου,  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Πουλοπούλου  για τις γυναίκες και τη θέση τους στην Ελλάδα.

«Οι γυναίκες το 2022 δεν έχουν τη θέση που τους αξίζει. Η πρόοδος που έχει σημειωθεί είναι σημαντική, όμως απέχουμε πάρα πολύ από ένα ικανοποιητικό επίπεδο και από το σημείο που θα μπορέσουμε να πούμε ότι οι γυναίκες έχουν τη θέση που τους αξίζει».

Χαρακτήρισε τη σημερινή κατάσταση χειρότερη σε σχέση με την περίοδο πριν την πανδημία αναφέροντας τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

«Η πανδημία διεύρυνε το έμφυλο χάσμα στην αγορά εργασίας. Ειδικότερα στον τομέα της οικονομικής συμμετοχής και των ίσων ευκαιριών, εκτιμάται ότι έχει κλείσει μόλις το 58% του χάσματος και χρειάζονται ακόμη 267 χρόνια για να κλείσει εντελώς. Η αργή πρόοδος οφείλεται σε μία σειρά παραγόντων, όπως η μικρή συμμετοχή των γυναικών σε επαγγέλματα που απαιτούν ψηφιακές δεξιότητες, το έμφυλο μισθολογικό χάσμα και η απουσία των γυναικών από ανώτερες διοικητικές θέσεις και γενικότερα από θέσεις ευθύνης»

Σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην επαγγελματική της πορεία η κυρία Εφραίμογλου είπε χαρακτηριστικά: «Από την αρχή της σταδιοδρομίας μου συνάντησα και αντιμετώπισα εμπόδια γενικής φύσεως. Δεν άφησα τις ανισότητες να με σταματήσουν, ήταν κάτι που προσπερνούσα και επειδή είχα δική μου επιχειρηματική πορεία ήταν ευκολότερο να μην με επηρεάσουν». 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα