back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το παρασκήνιο ενός ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν

Διαβάστε επίσης

Σήμερα αναμένεται, κατά πάσα βεβαιότητα και εάν καταλήξουν καλώς οι διαπραγματεύσεις για το θέμα, η επίσημη επιβεβαίωση της πραγματοποίησης την ερχόμενη Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη, της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν .

Η είδηση της συνάντησης των δυο ηγετών στις 13 Μαρτίου δόθηκε στην δημοσιότητα από πληροφορίες της τουρκικής προεδρίας  προς τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης . Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές ο κ. Μητσοτάκης θα συναντήσει τον κ. Ερντογάν αμέσως μετά την συνάντηση του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, η οποία θα πραγματοποιηθεί λόγω του εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι οι δυο ηγέτες θα γευματίσουν στην προεδρική κατοικία της Κωνσταντινούπολης, που βρίσκεται στα Θεραπειά, στην ευρωπαϊκή όχθη του Βοσπόρου. Η Αθήνα τηρεί σιγή ιχθύος , το Μαξίμου δεν έχει επιβεβαιώσει τις διαρροές στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης , ωστόσο,  μια τέτοιου είδους συνάντηση θεωρείται πολύ πιθανή μετά την αποδοχή από τον πρωθυπουργό της πρόσκλησης του Οικουμενικού Πατριάρχη να δώσει το παρών στον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας στο Φανάρι.

Επίσης, το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει διαψεύσει τις πληροφορίες  στα τουρκικά μέσα ενώ και πηγές από το πρωθυπουργικό  περιβάλλον σημειώνουν ότι εξελίσσονται  διαβουλεύσεις για μια συνάντηση την οποία επιβάλουν οι εξελιξεις,  χωρίς όμως να  επιβεβαιώνουν το συγκεκριμένο ραντεβού.

Αθήνα 984

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα